Mesec: junij 2015

  • novice radio94 r94

    DO KONCA POČITNIC BODO DELALI V ŠOLI V VRTCU PIVKA

    V Pivki bodo med počitnicami energetsko sanirali vrtec Mavrica in Osnovno šolo Pivka. Pogodbi so na občini podpisali prejšnji teden. Vrtec Mavrica bo energetsko saniralo podjetje NGD gradbeni inženiring. Dela obsegajo zamenjavo oken, strešne kritine in obnovo fasade. Vrednost pogodbenih del  je dobrih 226 tisočakov, brez DDV-ja.  Kar 85 % sredstev bo prispeval Evropski kohezijski sklad. V okviru energetske sanacije novega dela pivške osnovne šole pa bo podjetje AS – Primus zamenjalo okna, strešno kritino in obnovilo fasado.  Vrednost pogodbenih del je brez davka nekaj več kot 363 tisoč evrov.  Tudi za to obnovo bo  85% nepovratnih sredstev prispeval Evropski kohezijski sklad.
  • novice radio94 r94

    NAJVEČJI NAPREDEK JE NA PODROČJU OBVEŠČANJA

    Med nerešenimi večjimi vprašanji med ministrstvom za obrambo in občino Postojna zaenkrat ostajajo odškodnine lastnikom zemljišč. Lani oblikovana nova koordinacijska skupina za izvajanje dogovora med občino in ministrstvom za obrambo glede uporabe osrednjega vadišča Slovenske vojske Poček sicer deluje konstruktivno. Največji napredek je dosegla na področju ažurnega obveščanja javnosti o vojaških aktivnostih. Odgovor pa bo končno dobilo vprašanje vplivov vadišča na okolje. Mors bo izvajalca monitoringa izbral na  javnem razpisu, ki bo objavljen prihodnji mesec. Več v prispevku.
  • novice radio94 r94

    NAJ PROSTOVOLJSKI PROJEKT JE OBNOVIMO SLOVENSKE GOZDOVE, MED NAGRAJENCI TUDI GAŠPER RUPNIK

    Mladinski svet Slovenije je včeraj pod pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja podelil priznanja za naj prostovoljce. Na natečaj so prispele prijave 157 posameznikov in 45 projektov. Za najboljši prostovoljski projekt je komisija izbrala projekt Zveze tabornikov Slovenije Obnovimo slovenske gozdove. V okviru projekta je 1600 prostovoljcev že obnovilo 50 hektarjev gozdov, ki jih je lani poškodoval žled. Predsednik republike Borut Pahor, predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl ter ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak so  podelili priznanja še drugim prostovoljcem v različnih starostnih kategorijah. Priznanje je v svoji kategoriji prejel tudi Gašper Rupnik iz taborniškega Rodu Kraških Viharnikov Postojna. Rupnik je bil v času žleda prostovoljno izbrani vodja kriznega centra v Postojni. Za Radio 94 je povedal, da je priznanje, ki ga je prejel, priznanje vsem prostovoljcem, ki so delali v kriznem centru. Poslušaj.
  • novice radio94 r94

    PIKE PRVE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

    Minuli konec tedna je v Zadru na Hrvaškem potekalo Evropsko prvenstvo plesnih in navijaških skupin, na katerem je skupina Facemame iz Športnega društva Pika iz Pivke v kategoriji masters pom dance osvojila prvo mesto. Tekmovalke trenirajo pod vodstvom Sanele Milašinovič in Mojce Korent.
  • novice radio94 r94

    V POSTOJNI TUDI LETOS PESTER POČITNIŠKI PROGRAM

    Športna zveza in Mladinski center Postojna sta tudi letos združila moči v pripravi kratkočasnih  počitnic za osnovnošolce, ki jih sicer finančno podpirata Občina Postojna in fundacija za šport. Vse aktivnosti so brezplačne, starši prispevajo le za kopalni avtobus. Več v prispevku.