Mesec: avgust 2013

  • novice radio94 r94

    PRI VRTCU UREJAJO PARKIRIŠČA

    Zaradi urejanja ceste med vrtcem in zdravstvenim domom v Cerknici bo še prihodnji teden moten prometni režim na tem odseku. Kot je pojasnil cerkniški župan Marko Rupar, bodo polovično zaporo ceste odpravili že čez dober teden dni, nato pa čim hitreje zaključili dela. Za obnovo so se odločili zaradi tega, ker bo imel novi vrtec vhod prav s te ceste. Uredili bodo tudi pločnik ter parkirna mesta za starše, ki bodo pripeljali otroke v vrtec. Več v prispevku Petre Trček.

  • novice radio94 r94

    KAKŠEN MUZEJ ŽELITE?

    V Notranjskem muzeju Postojna so na ogled zbirke Spomin je doma v muzeju, Živi svet podzemlja,  Fotografije večne teme – Postojnske jame in multimedijska predstavitev človeške ribice. V pritličju muzeja si obiskovalci lahko ogledajo tudi rjavega medveda in skelet jamskega. Z denarjem iz projekta IPA pa bodo v muzeju, organizacijski enoti Zavoda Znanje,  do leta 2015 postavili še stalno zbirko o krasu. Kakšno postavitev si želijo, bodo muzejskim delavcem povedali tudi občani, kar v muzeju, ki jih   10. septembra vabi na brezplačen obisk. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    NOČNI KLICI NA 112 SPET V POSTOJNO

    Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje bo s 1. septembrom znova zagotavljala 24-urno delo v vseh 13-ih regijskih centrih za obveščanje, tudi v postojnskem. 1. julija lani so namreč ukinili nočne izmene v šestih regijskih centrih, kar pomeni, da se vam v nočnih klicih na 112 oglasi operater v Kopru. Operaterjev, razlagajo, je bilo takrat  premalo. Zaradi omejitev, ki veljajo pri zaposlovanju v javnem sektorju, so kadrovske težave zdaj rešili z notranjimi rezervami in prerazporejanji. Analiza je sicer pokazala,  da  prihranka v tem času ni bilo in čeprav so centri delovali učinkovito, je na lokalni ravni zaradi tovrstne ureditve prihajalo do nezadovoljstva. Poslušaj.

  • PRESTOP ZA TOPEL OBROK

    Društvo za višjo kakovost življenja Prestop bo v prihajajočem šolskem letu zagotovilo letno plačilo toplega obroka učencu na OŠ Miroslava Vilharja,  akcijo  bo razširilo  tudi v druge šole v občini Postojna.   Društvo bo   akcijo z naslovom Prestopimo stisko. Prispevajmo učencu za topel obrok predstavilo na tržnici nevladnih organizacij Notranjsko-kraške regije to nedeljo od 16-ih dalje na Titovem trgu v Postojni. Prisluhni.