Mesec: januar 2016

  • novice radio94 r94

    SO PIVŠKA JEZERA RES PREVEČ ZAVAROVANA?

    Država želi čez Krajinski park Pivška presihajoča jezera speljati prenosni plinovod Kalce-Jelšane in od občine Pivka zahteva, da ji to omogoči s spremembo odloka o Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera. Ker občina tega ne želi storiti, bo odlok spravila na ustavno sodišče, je včeraj odločila vlada, ki meni, da je območje prezavarovano.

  • novice radio94 r94

    DESETGA DOSA NE BO

    Društvo Notranjc bo danes zvečer v Kulturnem domu Postojna pripravilo večer za vse ljubitelje Dirke okoli Slovenije. Obiskovalci se bodo spomnili na dirke med letoma 2007 in 2015 in si ogledali film o eni največjih legend ultrakolesarstva na svetu Juretu Robiču. Na Radiu 94 pa smo pred mikrofon povabili predsednika društva Darka Bizjaka in direktorja Dirke Andreja Berginca. Letošnji DOS bi bil jubilejen, deseti, a ga ne bo. Iskali smo odgovore na vprašanji, zakaj tekme ne bo in ali je mogoče, da se Dos še kdaj vrne v Postojno.

  • novice radio94 r94

    VELIKIH TATVIN MANJ, IZSTOPALA PA STA NOVEMBER IN DECEMBER

    Na območju nekaterih policijskih enot, tudi na območju Policijske postaje Postojna, se je, predvsem proti koncu novembra in decembra 2015, število velikih tatvin povečalo. Policisti so v dveh mesecih obravnavali 28 vlomov v stanovanjske hiše, največ na relaciji Postojna-Razdrto. Vlomilci so bili na delu  predvsem ob petkih in sobotah med 17. in 20. uro in iskali denar ter nakit. Sicer pa se na letni ravni na območju celotne Policijske uprave Koper, tudi na Postojnskem in Ilirskobistriškem, število velikih tatvin zmanjšuje. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    AL-ANON TUDI V LOGATCU

    Skupine Al-Anon  pomagajo vsem, ki jih je prizadelo pitje sorodnika ali prijatelja. V Sloveniji je program  prisoten od leta 1989. Svojim članom postavlja le en pogoj: oseba je ali še vedno trpi zaradi življenja z alkoholikom. Skupini Al-Anon že delujeta v Postojni in Ilirski Bistrici, 2. februarja pa bo prvo srečanje skupine v Logatcu. Več v prispevku.

  • novice radio94 r94

    LOVCI NA DALJAVE SPET ODLIČNI

    Smučarsko-skakalni klub Logatec je v nedeljo doma organiziral tekmo, ki je štela za slovenski pokal Cockta. Na veliki 50-metrski skakalnici so v kategoriji dečki do 14. leta domači lovci na daljave Tim Trpin, Domen Cof in Ožbej Rudolf zasedli 10., 13. in 27. mesto. Zaradi pomanjkanja snega pa so fantje opravili teke za nordijsko kombinacijo v torek v Preski pri Medvodah, kjer sta Tim Trpin in Domen Cof pritekla na 13. in 21. mesto. Istega dne so na članskem državnem prvenstvu v Kranju nastopili trije Logatčani. Andraž Modic je bil 11., Matej Likar 22., Tim Babnik pa je osvojil 46. mesto. V sredo pa je v Skakalnem centru Logatec potekalo tekmovanje v pokalu Cockta ljubljanske regije. Med dečki do 11. leta je zmagal Nik Gostiša Lah, družbo na stopničkah sta mu na drugem in tretjem mestu delala Kristjan Žerjal in Jan Bricelj. Andraž Krašna je bil 4., Janez Simonišek 8., Žiga Šabec pa 12.. Tudi med dečki do 13. leta je zmaga ostala doma pri Domnu Cofu. Med dečki do 10. leta je Matic Žibert osvojil 5. mesto, 5. je bil med dečki do 12. leta tudi Ožbej Rudolf. Med cicibani do 9. leta je na drugo mesto skočil Lovro Mlinar z 2. mestom, Tim Drmota je bil 5., Jaka Bahun 11., Nik Turk 12. in Domen Fečur 14.. Med cicibankami do 9. leta je Petja Bricelj osvojila 5. mesto.