Novice

LOKALNA HRANA JE ČEDALJE BOLJ POMEMBNA

Ob koncu leta se v okviru LAS Notranjska zaključuje projekt ŠPAJZA, ki se osredotoča na ozaveščanje in prikaz pomena lokalne kmetijske pridelave in predelave ter pomena kratkih oskrbovalnih verig. med ostalim prinaša novost, dva avtomata z lokalnimi izdelki na Rakeku in v Cerknici.  Projekt pozdravlja tudi predsednik LAS Notranjska Bogdan Zevnik.

Kot pravi nosilka projekta Mihaela Klančar, je zavest o pomenu kakovostne hrane lokalnega pomena za zdravje iz dneva v dan višja. Zato v naslednji fazi načrtujejo tudi delavnice za odrasle na temo priprave zdravih obrokov ter delavnice za osnovne šole iz Cerknice, Nove vasi in Starega trga, ki se bodo spoznavali z zdravo kulinariko, vzgajanjem aromatičnih zelišč, sočenjem sadja in zelenjave, peko peciva,  izdelavo domače kozmetike, pridobivanjem eteričnih olj in drugimi veščinami. Več v prispevku. 

 

Vodja projekta Mihaela Klančar (v sredini) s projektnima partnerjema Petrom in Sonjo Kovšco. 

Avtor:Zasebno: Mateja Jordan