Arhiv novic

<<   >>

<<   >>

 
P T S Č P S N
 
 
 
 
 
 
 
 

Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Novice 

LIKVIDACIJSKI UPRAVITELJ SE BO PRITOŽIL

2015-07-02
 Likvidacijski upravitelj družbe Javor d.d. v likvidaciji Milan Šilc je za Radio 94 povedal, da je sklep sodišča o začetku stečaja Vezanih plošč po njegovem nezakonit in v neskladju s podobnimi odločitvami vrhovnega sodišča. S pritožbo, ki so jo vložili že včeraj, želijo zato preprečiti stečaj in sodišče prepričati, da vendarle pristane na poenostavljen postopek prisilne poravnave. Delavce, ki so v začetku maja začeli s - po njegovem - nezakonito stavko likvidacijski upravitelj obtožuje, da so odgnali prvega kupca in otežili pogajanja z drugim. Ta naj bi, po Šilcevih besedah zdaj ťčakal z denarjem pred vratiŤ, medtem ko so tudi  dogovori z Banko Koper v zaključni fazi.
Preberi več

VEZANE PLOŠČE V STEČAJ, PODOBNA USODA ČAKA LAMELIRANI PROGRAM

2015-07-02
 Okrožno sodišče v Kopru je včeraj na predlog delavcev začelo stečajni postopek za Javorovo odvisno družbo Vezane plošče. Razplet še ni dokončen, saj je stečajni upravitelj Milan Šilc napovedal pritožbo. Kljub temu, da je še vedno upal na prisilno poravnavo, pa odločitev sodišče z olajšanjem sprejema tudi sekretar področnega sindikata Bojan Kramar.  Skoraj 80 delavcev Vezanih plošč, je zdaj upravičenih do vsaj štirih in pol minimalnih plač, prijavijo pa se lahko tudi na Zavodu za zaposlovanje. Žal pa se s stečajem Vezanih plošč podobna usoda čaka tudi družbo Lamelirani program.  Poslušaj.
Preberi več

TRADICIONALNO SREČANJE NA MEJI

2015-07-02

Na meji med Slovenijo in Hrvaško v Babnem Polju so se včeraj tradicionalno srečali predstavniki uprav občine Loška dolina in hrvaškega mesta Čabar. Srečanje je namenjeno spodbujanju k sodelovanju ljudi z obeh strani meje, ki se je tam zarisala po slovenski osamosvojitvi, a ni prebivalcev nikoli zares razmejila.  V Babno Polje so prišli tudi policisti, gasilci, lovci in člani drugih društev. Tamkajšnji ljudje so bili vedno povezani, ne le prijateljsko, vežejo jih tudi sorodstvene vezi. Župan iz Loške doline Janez Komidar je dodal tudi, da med seboj sodelujejo številna društva.  Med tistimi, ki zgledno sodelujejo, so tudi lovci. Že pred 12 leti so podpisali sporazum o čezmejnem sodelovanju, je povedal tajnik Območne lovske zveze Notranjske Miha Pavčič. Dodal je, da bodo v prihodnje sodelovali še bolj strokovno, jeseni se bo namreč začel projekt genetskega vzorčenja rjavega medveda. Poslušaj.

Preberi več

BISTRIŠKA OBVOZNICA PO NAČRTIH

2015-07-02
Sredi junija so se Bistričani  razveselili nove pridobitve, most v Rečici je ponovno odprt za ves promet. Prav tako pa se bodo  kmalu zapeljali čez težko pričakovano obvoznici. Dela bodo zaključili oktobra. Poslušaj.
Preberi več
 
 
 
 

Ne preslišite

19:00 - Novice - Infonet

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/OBCi-PRZ-CE.jpg
 
 
 
 
 
 

Kakšen dopust si boste privoščili letos?