Arhiv novic

<<   >>

<<   >>

 
P T S Č P S N
 
 
 
 
 
 
 
 

Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Novice 

NE SODI KNJIGE PO PLATNICAH!

2015-08-28

V nedeljo bosta Mladinski center Postojna in Boreo sredi Postojne pripravila tržnico nevladnih organizacij po sloganom Po-stoj-na živi ulici. Tržnica se bo začela ob 15. uri. Letošnja novost bo Živa knjižnica, projekt, ki se bo v regiji predstavljal prvič. Gre za projekt, v katerem so knjige ljudje – posamezniki  z drugačnimi življenji oziroma življenjskimi zgodbami, ki so jih pripravljeni razkriti. Obiskovalci bodo lahko prebirali med petnajstimi živimi knjigami. Med njimi bodo tudi gej, lezbijka, transseksualec, upokojenec, muslimanka, zdravljeni alkoholik … Slogan Žive knjižnice je Ne sodi knjige po platnicah! Poslušaj.

 
Preberi več

OBČINA ZAHTEVA VLAKE, ŽELEZNICE IŠČEJO REŠITEV

2015-08-28
Slovenske železnice so v obnovo železniške postaje v Gornji Košani vložile dober milijon evrov. Ko pa so Košanci pogledali na vozni red, saj v ponedeljek po žledu začnejo po primorski progi znova voziti vlaki, so ostali brez besed, saj je število vlakov zdesetkano. Večina vlakov zaradi previsokega razmika med vlakom  Simens Desiro in peronom v Košani ne sme ustaviti.  Košanci ostalega javnega prevoza nimajo, saj skozi dolino vozijo le šolski avtobusi. Ogorčeni so tudi na občini Pivka, kjer od Slovenskih železnic pričakujejo hitro rešitev, tam pa so nam zatrdili, da jo iščejo. Pravijo, pa da so že pri gradnji vedeli, da bo tako in da je to bila edina možnost, da postajališče v Košani ostane. Poslušaj.
Preberi več

HIŠA IZROČILA VABI NA ROKODELSKO NEDELJO

2015-08-28
V nedeljo bo Hiša izročila na koncu Dolenje vasi pripravila rokodelsko nedeljo in na njej predstavila kuhanje eteričnega olja jelke in puljenje lanu. Tako oljarstvo kot lanarstvo sta bili na Notranjskem nekoč pogosti dejavnosti, Hiša izročila pa je pri njunem obujanju ujela še zadnji vlak oziroma zadnje nosilce izročila.  V Hiši izročila so obnovili vse postopke lanarstva od sejanja do tkanja.  Druga dejavnost, ki jo bodo v Dolenji vasi predstavili, pa je kuhanje eteričnega olja jelke.  V nedeljo ga bodo skuhali le na mini destilatorju, pred desetletji pa  so  V Dolenji vasi kuhali na tone češarkov in vejevja. Prisluhni.
Preberi več

SGLŠ TUDI V NOVEM ŠOLSKEM LETU BREZ TELOVADNICE

2015-08-28
Novo šolsko leto dijakom Srednje gozdarske in lesarske šole prinaša nekaj prijetnih presenečenj, žal pa med njimi še ni športne dvorane. Oddelki, razen mizarskega, so polni, nekaj manj pa je letos zanimanja za zdravstvene programe. Zadovoljni so tudi z zasedenostjo doma. Poslušaj.
Preberi več
 
 
 
 

Ne preslišite

22:00 - Večer z glasbo na 94

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/PREDJAMSKI_GRAD_-_Valter_Leban-5578.jpg
 
 
 
 
 
 

Med poletnimi prireditvami v regiji