Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

NE SODI KNJIGE PO PLATNICAH!

2015-08-28

V nedeljo bosta Mladinski center Postojna in Boreo sredi Postojne pripravila tržnico nevladnih organizacij po sloganom Po-stoj-na živi ulici. Tržnica se bo začela ob 15. uri. Letošnja novost bo Živa knjižnica, projekt, ki se bo v regiji predstavljal prvič. Gre za projekt, v katerem so knjige ljudje – posamezniki  z drugačnimi življenji oziroma življenjskimi zgodbami, ki so jih pripravljeni razkriti. Obiskovalci bodo lahko prebirali med petnajstimi živimi knjigami. Med njimi bodo tudi gej, lezbijka, transseksualec, upokojenec, muslimanka, zdravljeni alkoholik … Slogan Žive knjižnice je Ne sodi knjige po platnicah! Poslušaj.

 
Preberi več

OBČINA ZAHTEVA VLAKE, ŽELEZNICE IŠČEJO REŠITEV

2015-08-28
Slovenske železnice so v obnovo železniške postaje v Gornji Košani vložile dober milijon evrov. Ko pa so Košanci pogledali na vozni red, saj v ponedeljek po žledu začnejo po primorski progi znova voziti vlaki, so ostali brez besed, saj je število vlakov zdesetkano. Večina vlakov zaradi previsokega razmika med vlakom  Simens Desiro in peronom v Košani ne sme ustaviti.  Košanci ostalega javnega prevoza nimajo, saj skozi dolino vozijo le šolski avtobusi. Ogorčeni so tudi na občini Pivka, kjer od Slovenskih železnic pričakujejo hitro rešitev, tam pa so nam zatrdili, da jo iščejo. Pravijo, pa da so že pri gradnji vedeli, da bo tako. Poslušaj.
Preberi več

HIŠA IZROČILA VABI NA ROKODELSKO NEDELJO

2015-08-28
V nedeljo bo Hiša izročila na koncu Dolenje vasi pripravila rokodelsko nedeljo in na njej predstavila kuhanje eteričnega olja jelke in puljenje lanu. Tako oljarstvo kot lanarstvo sta bili na Notranjskem nekoč pogosti dejavnosti, Hiša izročila pa je pri njunem obujanju ujela še zadnji vlak oziroma zadnje nosilce izročila.  V Hiši izročila so obnovili vse postopke lanarstva od sejanja do tkanja.  Druga dejavnost, ki jo bodo v Dolenji vasi predstavili, pa je kuhanje eteričnega olja jelke.  V nedeljo ga bodo skuhali le na mini destilatorju, pred desetletji pa  so  V Dolenji vasi kuhali na tone češarkov in vejevja. Prisluhni.
Preberi več

SGLŠ TUDI V NOVEM ŠOLSKEM LETU BREZ TELOVADNICE

2015-08-28
Novo šolsko leto dijakom Srednje gozdarske in lesarske šole prinaša nekaj prijetnih presenečenj, žal pa med njimi še ni športne dvorane. Oddelki, razen mizarskega, so polni, nekaj manj pa je letos zanimanja za zdravstvene programe. Zadovoljni so tudi z zasedenostjo doma. Poslušaj.
Preberi več

PO-STOJ-NA ŽIVI ULICI

2015-08-27
V nedeljo bosta Mladinski center Postojna in Boreo sredi Postojne pripravila tržnico nevladnih organizacij po sloganom PO-STOJ-NA  živi ulici. Na tržnici se bodo predstavljale številne nevladne organizacije, člani Lokalne akcije skupine med Snežnikom in Nanosom, športniki …  prvič pa bodo organizirali tudi živo tržnico – projekt, v katerem so knjige ljudje – posamezniki  z drugačnimi življenji oziroma življenjskimi zgodbami, ki so jih pripravljeni razkriti.  Več v prispevku.
Preberi več

MITJA NIKOLIČ ZADOVOLJEN S PRIPRAVLJALNIMI TEKMAMI

2015-08-27
Med pripravami na evropsko prvenstvo v košarki se je za nekaj ur v domači Postojni ustavil reprezentant Mitja Nikolič, ki bo danes zvečer s Srbijo igral predzadnjo pripravljalno tekmo. S svojimi dosedanjimi predstavami je zadovoljen in vesel je, da ostaja v končnem naboru reprezentantov. Poslušaj.
Preberi več

BEGUNCI TUDI V POSTOJNI IN LOGATCU?

2015-08-27

Slovenija  naj bi za namestitev povečanega števila beguncev poleg namenskih kapacitet v Ljubljani in Mariboru uporabila tudi v Center za tujce v Postojni in počitniški dom Debeli rtič. Omenja se tudi možnost nastanitve v objektih uprave za zaščito in reševanje v Logatcu. V Občini Postojna se je včeraj že sestal štab občinske civilne zaščite v ožji sestavi. Ugotovili so, da je najprej treba pridobiti uradne informacije z nacionalne ravni, ki jih pričakujejo jutri, ter pripraviti akcijski načrt, ki bo vključeval področja varnosti, logistike, socialne in zdravstvene oskrbe.Župan Občine Logatec Berto Menard je za STA povedal, da je bil o morebitni nastanitvi beguncev na območju občine seznanjen iz medijev. Občina Logatec pričakuje, da jo
bo  vlada oz. resorno ministrstvo čim prej seznani o morebitni nastanitvi beguncev in pričakovanih uslugah, ki naj bi jih beguncem občina nudila.Preberi več

BO V DOLENJI VASI UNESCOVA TOČKA?

2015-08-26
Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar se je pred včerajšnjim delovnim obiskom na gradu Snežnik ogledala Hišo izročila v Dolenji vasi pri Cerknici, kjer so ji predstavili mednarodni projekt V istem čolnu – Mladi čuvarji izročila, v okviru katerega na mlade prenašajo mojstrska znanja in veščine prednikov. Ob obisku so se sodelavke v Hiši izročila z ministrico pogovarjale tudi o tem, kaj lahko na ministrstvu naredijo za to, da se projekt februarja ne bi zaključil. Idej imajo še veliko.  Ukvarjajo se tudi s tem, da bi na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine uvrstili tradicionalni jezerski čoln drevak, izdelovalca mojstra Antona Lovka kot nosilca dediščine ter Hišo izročila kot skrbnika izobraževalnih programov.  Poleg tega si prizadevajo, da bi Hiša izročila postala Unescova točka. Poslušaj.

 
Preberi več

PLANINSKA JAMA DOBRO OBISKANA

2015-08-26
O obisku Planinske jame  smo se pogovarjali z Zvonkom Samsom, predsednikom Jamarskega društva Planina. Povedal je, da je obisk jame letos neprimerljivo boljši od lanskega, spregovoril pa je tudi o dramatičnem reševanju potapljača to poletje. Poslušaj.
Preberi več

POMOČ ZA BEGUNCE ZBIRAJO TUDI V POSTOJNI

2015-08-26
Humanitarno društvo ADRA Slovenija do četrtka zbira oblačila, higienske pripomočke in opremo za begunce v mestu Molyvos na Lezbosu. Zbrano humanitarno pomoč bodo z letalom Adria Airways v petek prepeljali na ta grški otok. Med zbirnimi mesti je tudi Mladinski center v Postojni, kjer pomoč zbirajo danes od 9. do 15. ure in jutri od 9. do 12. ure. Zbirajo: športne čevlje, spalne vreče, šotore, spalne podlage, klobuke, senčnike, razdelilnike za el. naprave in polnilce za različne mobilne telefone, obleke za dojenčke in otroke vseh starosti, plenice, damske vložke, zobne ščetke in zobne paste, sanitetni material in osnovna oblačila (kratke hlače, majice, trenirke, spodnje perilo). Ne zbirajo hrane, vode in ostalih stvari, ki niso na seznamu, saj so omejeni s pravili prevažanja tovora na letalih.
Preberi več

DOKAPITALIZACIJA NA REDNI SEJI

2015-08-26
Svetniki Občine Postojna iz vrst SDS, Nsi, Tek za Napredek in Liste Skupaj-Poper, za mesto in podeželje, zavračajo obravnavo dokapitalizacije družbe POSTOJNA TURIZEM d.o.o. in rebalansa proračuna za leto 2015 na dopisni seji občinskega sveta,  in od župana Igorja Marentiča pričakujejo, da bo omenjeni temi uvrstil na dnevni red redne seje. Z Občine Postojna odgovarjajo, da bodo zahtevo svetnikov spoštovali in dokapitalizacijo družbe Postojna turizem obravnavali na seji občinskega sveta. Poslušaj.
Preberi več

VRATA ŠOLE V ZAGORJU BODO ZAPRTA VSAJ ENO LETO

2015-08-25
Na Osnovni šoli Pivka si želijo, da bi bili na novo šolsko leto že čisto pripravljeni, a žal so se dela v okviru energetske sanacije stavb vrtca in šole malo zavlekla. Delo v septembru bodo zato morali nekoliko prilagoditi. Vrata podružnične šole v Zagorju pa bodo v tem šolskem letu zaprta, saj je otrok premalo. Normativ je namreč pet otrok na oddelek. Več v pogovoru z ravnateljico Alenko Tomšič.
Preberi več

ŠE ZADNJI DEL ŠPORTNIH POČITNIC

2015-08-24
Počitnice so se za otroke iz Postojne in okolice začele športno, saj jih je na igrišča in morje v okviru počitniškega programa povabila Športna zveza Postojna.  Vajeti v roke je nato vzel Mladinski center Postojna, kjer so počitnice obarvali ustvarjalno, zadnji teden avgusta pa bo spet na vrsti šport. Več v prispevku.
Preberi več

TABORNIKI STRNILI VTISE O JAPONSKI

2015-08-23
Med 30 tisoč skavti na Japonskem so bili tudi postojnski taborniki. Spomine in doživetja z Jambreeja so z nami delili Nina Kapelj, Pia Šarko, Martin Podbregar in Neža Kapelj. Prisluhni.
Preberi več

PESTRO V PODCERKVI

2015-08-22
v Podcerkvi v Loški dolini bo v naslednjih dneh potekalo pestro kulturno dogajanje. Zavod Ars Viva pripravlja kar tri dogodke - gledališkega, filmskega in slikarsko delavnico. Poslušaj.
Preberi več

ŽE DESETA MALA JUŽNA

2015-08-21
Jutri bo v Gradu na Dolnjem Zemonu potekala tradicionalna prireditev Mala južna, turistično - kulinarični dogodek v organizaciji Kulturnega društva Grad – Dolnji Zemon. Letos bo stare jedi, značilne za območje reke Reke, Brkinov in zgornje Pivke pripravljalo 11 društev. Ob 10., jubilejni prireditvi pa bo Primorsko numizmatično društvo izdalo priložnostno razglednico s priložnostnim žigom
Preberi več

TIC POSTOJNA DOBRO OBISKAN

2015-08-21
Notranjsko-primorsko regijo največ turistov obišče poleti, najvišje število obiskovalcev beleži Postojna s svetovno znano Postojnsko jamo. V novem Turistično informacijskem centru v Postojni največ turistov informacije išče prav o tej kraški znamenitosti. Novi Tic je julija letos obiskalo 955 turistov
Preberi več

PETI VEČER POD KOZOLCEM

2015-08-20
Turistično društvo Pudgura nadaljuje s četrtkovimi večeri pod kozolcem. Danes bo na vrsti že peti letos. Tokrat bo Andreja Penko predstavila Jamborno cesto, nekdaj pomembno pot, ki je vodila od Planine mimo Studenega do Razdrtega, po kateri so vozili jambore in druge tovore v pristanišča na severnem Jadranu.
Preberi več

ROK NATEČAJA ZA NAJBOLJŠE DRAMSKO BESEDILO SE POČASI IZTEKA

2015-08-20
Organizacijski odbor Premskih srečanj je razpisal natečaj za najboljše dramsko besedilo. Avtorji imajo čas za oddajo do konca avgusta, o izboru pa bodo obveščeni na Premskih srečanjih, ki bodo 26. septembra na gradu Prem. Najboljše besedilo bo izšlo tudi k v knjižni obliki. Dela na sedežu območne izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti Ilirska Bistrica sprejemajo do konca poletja.
Preberi več

30 LET KOŠANSKEGA BALINARSKEGA KLUBA

2015-08-19
Balinarski klub Košana letos praznuje 30-letnico. Ustanovljen je bil kot del sekcije Športnega društva Košana, danes ima skoraj 120 članov. Košanski balinarji So uspešni na številnih tekmovanjih, v njihovih vrstah so tudi dolgoletni državni reprezentanti. Spomladi so bralci Primorskih društvu dodelili tudi naziv NAJ balinarsko društvo Primorske. Jubilej bodo obeležili ta petek na balinišču v Dolnji Košani.
Preberi več
 
 
 
 
 

Ne preslišite

12:00 - Novice - Infonet

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/PREDJAMSKI_GRAD_-_Valter_Leban-5578.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

NAJ POLETJE - iščemo Naj učiteljico ali vzgojiteljico. Vaši predlogi: