Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

MARENTIČU GLAS VEČ

2014-10-20

Ko je občinska volilna komisija v Postojni preštela še glasovnice, ki so prispele po pošti, je ugotovila, da je Igor Marentič prejel glas več kot Jernej Verbič. Zaradi tesnega izida lahko pričakujemo ugovor zoper delo volilnih organov oziroma zahtevo za ponovno štetje glasovnic. O tem, ali je zahteva za ponovno štetje upravičena, odloča občinska volilna komisija. Ugovore je sicer mogoče vložiti še danes do polnoči. Boštjan Stegel iz tabora Jerneja Verbiča nam je povedal, da se bodo o tem odločili čez dan, Igor Marentič pa je že obljubil, da bo župan vsem občanom in da bo držal svoje obljube. Poslušaj.

Preberi več

POSTOJNA ŠE NIMA ŽUPANA

2014-10-20

Po včerajšnjem 3. krogu županskih volitev Postojna še nima župana. O njem bodo odločili glasovi po pošti - po neuradnh podatkih naj bi jih bilo sedem - saj je razlika med vodilnim Igorjem Marentičem in Jernejem Verbičem skromnih pet glasov. Poslušaj, kaj sta povedala. 

Preberi več

V ILIRSKI BISTRICI SLAVIL ROJC

2014-10-20

Volivci občine Ilirska Bistrica so se odločili, da drugi županski mandat zaupajo aktualnemu županu Emilu Rojcu, ki je protikandidatko Kristino Valenčič prehitel za 103 glasove. Ta je z rezultatom, kot pravi, zadovoljna, Rojc pa je napovedal spremembe v občini že z današnjim dnem. Poslušaj.

Preberi več

KK PLAMA PUR Z OKREPITVAMI V NOVO SEZONO

2014-10-17

Košarkaški klub Plama Pur to soboto uradno vstopa v novo tekmovalno sezono. Članska ekipa se bo v 2. slovenski košarkaški ligi pomerila proti Košarkaškemu klubu Lastovka iz Domžal, ki velja za favorita lige, ampak v mesto pod Snežnikom se je vrnil Nejc Glavaš! Lani so bistriški košarkarji prvič igrali v 2. ligi in so že od začetka sezone presegali pričakovanja. Tekmovalno leto so zaključili z osvojenim drugim mestom in s tem uvrstitvijo v dodatne kvalifikacije za preboj v prvo ligo. Poslušaj prispevek Eve Logar.

Preberi več

CANTABILE TUDI V SPOMIN FRANCETA PUNČUHA

2014-10-17

Simfonični orkester Cantabile se bo v nedeljo ob 19. uri predstavil v Cankarjevem domu na Vrhniki z novim projektom oziroma spominskim koncertom, že drugim letos. Prvi je bil posvečen žrtvam prve svetovne vojne, najnovejši pa je posvečen vsem, ki so se med 2. svetovno vojno bojevali za pravico, med njimi je bil tudi France Punčuh, Logatčan, ki je v Varšavi življenje rešil številnim Judom. Poslušaj.

Preberi več

MEŠANI PEVSKI ZBOR POSTOJNA VABI NA LETNI KONCERT

2014-10-17

Mešani pevski zbor Postojna se je odločil, da namesto poleti, kot je v navadi, letni koncert poslušalcem ponudi jeseni, saj je zbor poleti precej nastopal. Zbor bo letni koncert izvedel to nedeljo ob 19. uri v dvorani Glasbene šole Postojna. Nekaj pesmi ljubitelji zborovskega pevska na Postojnskem že poznajo, so pa tudi skladbe, ki jih bodo premierno zapeli na Sozvočenjih konec novembra. Prisluhni.

Preberi več

KONJENIŠKI KLUB POSTOJNA VABI NA OBISK

2014-10-17

Konjeniški klub Postojna v nedeljo v sklopu projekta Simbioza giba, ki ga koordinira Olimpijski komite Slovenije in v sodelovanju s Konjeniško zvezo Slovenije, organizira  dneve odprtih vrat z naslovom DNEVI ODPRTIH VRAT ZA STAREJŠE OD 50+ DO 100+. Druženje bo med 9. in 17. uro potekalo v prostorih kluba, ki je na lokalni cesti med Prestrankom in Orehkom. V prvi vrsti je namenjeno starejši generaciji, čeprav bodo veseli vseh ljubiteljev konj. Prisluhni.

Preberi več

ZA UREJENOST NAGRADIILI BENCINSKI SERVIS V PIVKI

2014-10-17

V okviru Dnevov slovenskega turizma je Turistična zveza Slovenije v torek v Portorožu že 23. leto zapored podelila nagrade v projektu Moja dežela - lepa in gostoljubna.  Nagrade so podelili v skupno kar 14 kategorijah, ena izmed nagrad je odšla tudi v Pivko. Najlepše urejen  Petrolov bencinski servis je  v Pivki. Poslušaj.

Preberi več

JURE KOVAČ SI JE PRIVOZIL SANJE!

2014-10-16

Mladi postojnski dirkač Jure Kovač je odlično sezono zaključil kot prvak GHD Yugo pokala. Ta šport, ki zahteva dobro kondicijo in izjemno koncentracijo, je zelo drag, sponzorjev pa ni veliko, pravi Jure, ki se zaveda tudi nevarnosti dirkanja. Poslušaj prispevek.

Preberi več

POHODNIKE BO PRIČAKAL CELO OTON ŽUPANČIČ

2014-10-16

Javni zavod za kulturo in turizem grad Snežnik v nedeljo vabi na Pohod Po poti dediščine Loške  doline. Pohod bo potekal po Loškem polju, udeleženci bodo sami ali v spremstvu vodnikov spoznavali različne dediščinske točke in zanimivosti. V Koči vasi bo pohodnike pozdravil celo Oton Župančič, ki je ime ostrnic ponesel izven meja Loške doline.  Poslušaj.

Preberi več

RDO NA DELAVNICO VABI GOSTINCE

2014-10-16

RDO in turistična destinacija Zeleni kras sta se prejšnji teden predstavljala na Barcolani 2014, v ponedeljek so se predstavniki turizma,  gospodarstva, lokalnih skupnosti, kmetij in  vodnikov udeležili strokovne ekskurzije na avstrijsko Štajersko.  RDO pa že pripravlja nov dogodek, brezplačno izobraževalno delavnico namena gostincem, ki bodo na njej osvežili znanje, kako kuhati gostom, ki imajo posebne dietne potrebe. Prisluhni.

Preberi več

SPOMINSKO SREČANJE DRUŠTVA SOLZICE

2014-10-15

Danes je mednarodni dan otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu. Društvo Solzice bo ob 17. uri pripravilo spominska srečanja v štirih slovenskih mestih  Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in tudi v Postojni. Na pokopališčih oz. v spominskih parkih se bodo na umrle otroke spomnili z glasbo, besedo in s spustom balonov v nebo. Predsednica Društva Solzice Petra Urek nam je povedala, da je to dan, ko starši dobijo pravico do žalovanja, otroci pa svoje mesto v družbi. Poudarila je, da starši zgodaj umrlih otrok  sprejemajo izraze sočutja in se želijo pogovarjati pogovarjajo o umrlem otroku, odvisno je le, kdaj.  Poslušaj.

Preberi več

DROBTINICA SE ZAČENJA NA BLOKAH

2014-10-15

16. oktober je mednarodni dan hrane in tudi letos se bodo na Notranjskem pridružili mednarodni  kampanji Rdečega križa, ki jo poznamo pod imenom Drobtinica. Drobtinica pomaga otrokom iz socialno šibkejših okolij. V akciji, ki bo na Blokah že jutri, se bodo združili šole, trgovska veriga in območno združenje Rdečega križa. Poslušaj.

Preberi več

NADARJENI UČENCI SE BODO SREČALI NA GLOBOČNIKOVI ŠOLI

2014-10-14

Osnovna šola Antona Globočnika iz Postojne bo jutri pripravila že peto srečanje nadarjenih učencev. Na srečanje se je prijavilo več kot  120 učencev. Poleg domačinov, še šolarji  z Osnovne šole Miroslava Vilharja, z osnovnih šol Prestranek, Košana in Pivka ter letos prvič mladi z osnovnih šol na Rakeku in v Cerknici. Udeležili se bodo različnih delavnic, tudi kulturne učne poti Postojna, ki so jo zasnovali učenci Globočnikove šole. Poslušaj.

Preberi več

NIŽJI KOMUNALNI PRISPEVEK ZA PODJETNIKE, KI BODO GRADILI

2014-10-14

Na zadnji seji so cerkniški svetniki znižali komunalni prispevek za podjetja oziroma podjetnike, ki bodo gradili proizvodne ali skladiščne stavbe in z njimi povezane upravne objekte. Po novem bo komunalni prispevek za 20 do 30 odstotkov nižji. Svetniki so pravzaprav znižali faktorje dejavnosti za nekatere vrste stavb, in sicer za objekte, imajo običajno veliko tlorisno površino, zato je komunalni prispevek zanje visok. Poslušaj.

Preberi več

TUJI TRGI - DELAMARISOVA EDINA MOŽNOST ZA ŠIRITEV

2014-10-13

V petek so na Kalu pri Pivki odprli nov objekt za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov, kjer se bo v sodobnih in tehnološko naprednih proizvodnih prostorih nadaljevala 135-letna tradicija Delamarisovih izdelkov. Gradnja je potekala po načrtih, zadovoljno ugotavlja direktor Delamarisa Kal mag. Janez Rebec. Za investicijo so v Delamarisu Kal uspeli pridobiti 60 odstotkov nepovratnih finančnih sredstev iz evropskega programa ribištva. Nov objekt omogoča širitev proizvodnih zmogljivosti in programov, kar predstavlja odlično izhodišče za širitev prodaje na obstoječih trgih in za vstop na nove trge. Poslušaj.

Preberi več

DAN STAREJŠIH SO OBELEŽILI TUDI V CERKNICI

2014-10-13

V cerkniškem centru starejših so 1. oktober, mednarodni dan starejših, obeležili s posebno prireditvijo, po kateri so stanovalce doma in obiskovalce povabili še k ogledu dveh razstav. Na ogled so postavili izdelke svojih stanovalcev, na hodniku v prvem nadstropju pa še razstavo slik Ljudmile Pačnik Mili. Več v prispevku.

Preberi več

POSTOJNČANI SI BODO NAREDILI KOLEDAR

2014-10-13

Občina Postojna  je razpisala natečaj za izbor najboljših fotografij za izdelavo koledarja za leto z naslovom Lepote s Postojnskega v vsak dom.  Dobiti želi najlepše fotografije zanimivosti in lepot mesta in podeželja, zato občane vabi k sodelovanju.  Najboljše fotografije bo izbrala strokovna komisija.  Poslušaj.

Preberi več

V GRAJSKIH PRISTAVAH BODO ZDRUŽILI NOTRANJSKE PONUDNIKE

2014-10-10

Na Notranjskem si želijo, da bi pristave gradu Snežnik postale vezni člen domačih ponudnikov iz občin Loška dolina, Cerknica in Bloke. Le povezani, je  prepričan  najemnik  grajskih pristav podjetje Elgo-Nova, bodo goste namesto nekaj ur zadržali nekaj dni. V  Loški dolini tečejo še zadnja dela, pristave bodo odprli novembra, a v park gradu Snežnik vabijo že ta konec tedna na slikarsko kolonijo. Družba Elgo-Nova je junija z ministrstvom za kulturo podpisala pogodbo o najemu  pristav za obdobje petih let z možnostjo podaljšanja. Odločitev ni bila težka, saj so domačini in občudovalci muzeja in parka grad Snežnik. Na javnem razpisu   podjetje ni bilo le najugodnejši ponudnik, ampak je prepričalo tudi s celovitim programom.  Prisluhni.

Preberi več

SGLŠ V POSTOJNI USTANAVLJA PRVI GOZDNI VRTEC

2014-10-10

Srednja gozdarska in lesarska šola v Postojni ustanavlja prvi gozdni vrtec v Sloveniji. V tem šolskem letu se bodo starši in otroci enkrat na mesec družili v gozdovih okoli Postojne. V tujini so gozdni vrtci zelo uveljavljeni, začeli pa so z otroki, ki so imeli motnje pozornosti in nasploh težave v zaprtih prostorih. Računajo, da bi v nekaj letih tudi pri nas dobili dovoljenje za gozdni vrtec. Gibanje v gozdu ne koristi le gibalnim sposobnostim, pač pa aktivira tudi zadnji del možganov, ki omogoča celovito razmišljanje, torej tudi intuicijo in umetniško ustvarjanje. Poslušaj.

Preberi več
 
 
 
 
 

Ne preslišite

20:05 - Ta večer vrtimo

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/RADIO_94_POP_20_LET_-_Valter_Leban-4876.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

Za občino je ključnega pomena: