LOKALNE VOLITVE 2014 - OGLAŠEVANJE IN SOOČENJA ŽUPANSKIH KANDIDATOV

undefined

 
 
 
 
 
 

Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

NAGRAJENI LIKOVNIKI IZ OSNOVNE ŠOLE CERKNICA

2014-09-19

Najbolj kulturna šola leta 2014 je ljubljanska Osnovna šola Ledina, so razglasili na sklepni prireditvi v brežiškem Domu kulture, kjer je priznanja za kulturne šole prejelo še 86 osnovnih šol.  Komisija pa je  s posebnimi področnimi priznanji nagradila še deset šol, ki izstopajo na posameznem kulturnem področju. Med njimi je tudi Osnovna šola Notranjski odred Cerknica, ki je priznanje prejela za dosežke na področju likovne dejavnosti. S projektom želi JSKD predstaviti najbolj kakovostne dosežke osnovnih šol na področju kulturnih dejavnosti ter širšo javnost seznaniti s primeri dobre prakse. Želi, da bi projekt spodbujal šole, naj učencem ponudijo  čim bolj kakovostne, raznolike in predvsem brezplačne kulturne dejavnosti, ki niso del šolskega kurikula.

Preberi več

TOVORNJAKI PROTI UNCU LAHKO VOZIJO PO STARI CESTI!

2014-09-19

BODITE STRPNI IN ZELO PAZLJIVI! Zaprta je polovica avtoceste  med priključkoma Postojna in Logatec, zato smo priča daljšim zastojem. Zaprta sta uvoz Unec proti Ljubljani in izvoz Unec iz smeri Postojne.  Z obvozi za osebna vozila ni težav, poti so sicer daljše, a drugače je s težkimi tovornjaki. Če gredo z Unca proti Ljubljani, se morajo po AC peljati v Postojno in se tam vrniti na AC proti Ljubljani.  Kje pa naj vozijo tisti,  ki prihajajo s primorske smeri in želijo uporabiti izvoz Unec? Ti AC lahko zapustijo v Postojni, se peljejo skozi mesto in uporabijo staro cesto Postojna-Unec. Za to, da lahko težki tovornjaki vozijo tudi po stari cesti, kjer imajo sicer prepoved, so bila seveda potrebna soglasja. Na stari cesti se bodo tako srečevali tovornjaki, težji od 7,5 t, tovornjaki, ki iz gozda vozijo les, avtobusi, ki vozijo namesto vlakov, in osebni avtomobili.  Tovorna vozila pa bodo močno obremenila tudi samo mesto Postojna. Poslušaj, kaj je povedal Igor Gjerkeš s PU Koper.

Preberi več

PRED VRATI JE LOGAŠKI TEK

2014-09-19

Konec tedna se nadaljuje Notranjski tekaški pokal.  Tekači in tekačice, tudi šolarji, se bodo odpravili v Logatec. TSK Valkarton Logatec je tek uvrstil med dogodke ob občinskem prazniku. Poslušaj.

Preberi več

PETER VESEL BO KOLESARIL PO VELIKEM PLATNU

2014-09-19

Jutri ob 19h bo v Kulturnem domu Cerknica premiera filma Cape Epic 2014 Tomaža Kovšce o nastopu Petra Vesela in partnerke Anni Hellstern na letošnji istoimenski etapni preizkušnji v Južni Afriki. Petra smo povabili pred mikrofon. Poslušaj,

Preberi več

VRHUNEC BO PRIKAZ BITKE V NORMANDIJI

2014-09-19

V Parku vojaške zgodovine se je v ponedeljek začel  VIII. Festival vojaške zgodovine. Letošnje festivalsko dogajanje mineva v  znamenju pomembnih obletnic; z raznimi dogodki se spominjajo obeh svetovnih vonj. Vrhunec festivala bo ponazoritev vojaškega spopada Normandija 44.  V nedeljo se bosta spopadli ameriška in nemška vojska. Poslušaj.

Preberi več

GASILSKO TEKMOVANJE NA STUDENCU

2014-09-19

Povabili vas bomo na jutrišnje tekmovanje Gasilske zveze Postojna. Na Studencu bodo svoje znanje kazale vse generacije gasilcev. Poslušaj.

Preberi več

ZAČENJA SE KMETIJSKA TRŽNICA

2014-09-19

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom ta vikend v Ilirski Bistrici prireja že tradicionalno Kmetijsko tržnico 2014. Letošnja tržnica z naslovno temo Povezovanje in trženje se začenja danes   na Premskem gradu, z uradnim zaključkom projekta o zdravi prehrani PESCA.  Prireditev se bo nadaljevala pa se bo juri in v nedeljo. Poslušaj.

Preberi več

ENERGETSKA SANACIJA ZDRAVSTVENEGA DOMA POSTOJNA

2014-09-18

Zdravstveni dom Postojna se že od avgusta dalje postavlja z novo preobleko, ki poleg sveže podobe prinaša predvsem velik, kar 30 odstotni prihranek. Energetska sanacija je ena večjih letošnjih investicij v Občini Postojna, saj je težka skoraj dva milijona. Nekaj več kot milijon  je ZD pridobil iz evropskega kohezijskega sklada. Energetsko obnovljen  pa je ZD Postojna šele na pol poti, saj Postojna nujno potrebuje tudi urgentni center. Več v prispevku.

Preberi več

NAGRAJENA TUDI INOVATIVNOST IZ REGIJE

2014-09-18

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije včeraj  podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih ter javnoraziskovalnih zavodih.   Na nacionalnem izboru so sodelovala tudi 3 najbolje uvrščena podjetja na regionalnem izboru Notranjsko-kraške regije. Srebrno priznanje sta prejeli inovaciji podjetij Insol iz Postojne in Efos z Razdrtega. Podgrajska Izoterm Plama pa je dobitnica bronastega priznanja.

Preberi več

UPOKOJENCI BODO STRELJALI V POSTOJNI

2014-09-18

Komisija za šport pri Društvu upokojencev Postojna jutri na domačem strelišču pripravlja državno prvenstvo upokojencev v streljanju. Poslušaj.

Preberi več

ROMANA TOMC SVOJE DELO V BRUSLJU ZAČELA AKTIVNO

2014-09-17

Ena od novo izvoljenih evropskih poslank, Romana Tomc, že aktivna tako v odboru Evropskega parlamenta za zaposlovanje kot v odboru za finance in monetarne zadeve. Svojo vlogo vidi predvsem na področju zaposlovanja. V živo iz Bruslja se je oglasila v program Radia 94. Poslušaj.

Preberi več

KOLIKO INTERESNIH DEJAVNOSTI IZBRATI?

2014-09-17

S specialnim pedagogom Markom Juhantom smo se pogovarjali, koliko interesnih dejavnosti otroku naložiti oz. dovoliti. Odgovor bo mogoče ambiciozne otroke in starše presenetil, a izvedeli bodo tudi, zakaj ni dobro, če otrok NIMA prostega časa. Prisluhni.

Preberi več

PROBLEMATIKA BISTRIŠKE TRŽNICE

2014-09-17

V začetku maja so akterji Društva za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom skupaj z občino Ilirska Bistrica slavnostno odprli  novo tržnico v Ilirski Bistrici. Minili so že 4 meseci, odkar je približno 500 m2 velik urejen tržni prostor odprl svoja vrata vsem, ki podpirajo ponudnike domačih pridelkov. V začetku naj bi tržnica delovala skoraj vsak dan, danes pa je odprta samo ob sredah in sobotah, ponudnikov je vse manj. Poslušaj.

Preberi več

DELA NA AVTOCESTI SE ZAČENJAJO

2014-09-17

Delavci Darsa  bodo jutranji prometni konici danes začeli postavljati zaporo na delu odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno, kjer bo promet predvidoma do konca oktobra v dolžini približno 3,5 kilometra, in ob omejeni hitrosti vožnje, potekal predvidoma od četrtka popoldan, 18. septembra, dvosmerno le po eni polovici avtoceste. Od predvidoma jutri  popoldan bo tako na navedenem priključku zaprt izvozni krak Unec  iz smeri Postojne,  predvidoma prvih 15 dni zapore pa bo zaprt tudi uvozni krak na avtocesto na priključku Unec proti Ljubljani.  Za tovorna vozila nad 7,5 ton  bo za smer Ljubljana obvezen obvoz prek priključka Unec najprej na avtocesto proti Postojni in nazaj po avtocesti proti Ljubljani, nato pa bo znova omogočen dostop na avtocesto prek priključka Unec tudi za smer Ljubljana. Ko bodo dela v tej smeri končana, bodo zaradi obnove še v celoti zaprli priključek Unec v smeri Ljubljana – Koper, predvidoma za največ dva tedna.  Več na spletni strani Darsa.

Preberi več

V BEGUNJAH SO SE RAZVESELILI OBNOVLJENE ŠOLE

2014-09-16

V petek so uradno predali namenu energetsko sanirano podružnično šolo v Begunjah nad Cerknico. Slavnostni trak so prerezali župan Marko Rupar, ravnateljico matične Osnovne šole Notranjski odred Cerknica Bernarda Dolničar in vodja podružnične šole Mojca Tomšič. Zaradi sanacije bo šola v Begunjah porabila manj energije, z njo pa so izboljšali tudi pogoje delovanja v šoli tako za učence kot za učitelje. Prisluhni.

Preberi več

SPOZNAVANJE PIVŠKIH JEZER S KOLESI

2014-09-16

Društvo Drobnovratnik je uspešno pridobilo sredstva Ministrstva za kmetijstvo in okolje za ohranjanje in promocijo biotske raznovrstnosti Pivških presihajočih jezer. Projekt z imenom Spoznavanje Pivških presihajočih jezer s kolesi se začenja ta mesec, trajal pa bo eno leto. Poslušaj.

Preberi več

STARA ŠOLA NA KALU JE KOT NOVA

2014-09-15

V petek so odprlI obnovljeno staro šolo na Kalu pri Pivki. Investicija je vredna dobrih 145 tisočakov. Občina Pivka bo na javnem razpisu dobila nepovratna sredstva Evropskega kmetijskega sklada v višini 81 tisoč evrov, ostala sredstva bosta primaknili Agrarna skupnosti Kal in Občina Pivka. Vaška skupnost Kal je zadovoljna, saj bo obnovljena šoal koristila številnim vaškim aktivnostim. Poslušaj.

Preberi več

NOVE INFORMACIJSKE TABLE V ILIRSKI BISTRICI

2014-09-15

V poletnih mesecih so v Ilirski Bistrici, s sredstvi iz programa Leader, postavili 22 turistično- informativnih  tabel, ki poleg osnovne informacije ponujajo tudi interaktivni dostop do spletnih informacij o turističnih storitvah na določeni lokaciji. Na vsaki tabli je objavljena QR koda, preko nje lahko na pametnemu telefonu dostopamo do podrobnejših informacij, ponudba je vsebovana tudi v aplikaciji Moboff. Poslušaj.

Preberi več

NA ROVTARSKI DO KONCA LETA SEMAFORIZIRANO KRIŽIŠČE

2014-09-12

Po številnih prekinitvah se 15. septembra nadaljujejo dela na križišču Rovtarska cesta, ki v Logatcu velja za črno točko. Promet na tem območju bo v času gradnje, predvidoma do decembra 2014,  ko bo semaforizirano križišče nared, oviran. Projektantska rešitev predvideva štirikrako semaforizirano križišče, ki je povezano s postavitvijo semaforjev v ožini na Rovtarski cesti. Poslušaj.

Preberi več

TRENJU LANU SLEDI TKANJE

2014-09-12

Potem, ko so poleti v okviru projekta Hiše izročila v Dolenji vasi pri Cerknici populili njivo lanu,so se ga v začetku septembra, s pomočjo gostov iz Bele krajine, naučili še treti. Belokranjci so prikazali tudi, kako lan po trenju počešejo in ga s kolovratom predejo. V hiši izročila bodo na petih kolovratih predli v zimskih mesecih.Oktobra bodo odprli razpis za mlade čuvarje izročila na področju tekstila, na katerega se lahko javijo vsi, ki so mladi po duši in želijo ohraniti tradicijo izdelovanja lanene tkanine.  Prisluhni.

Preberi več
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/ZDRAVSTVENI_DOM_FASADA_-_Valter_Leban-3596.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

Za občino je ključnega pomena: