Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

LJUDSKI PEVCI IN GODCI V LOGATCU

2016-02-13
Območna izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti iz Logatca  v soboto ob 17.  prireja  območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž območnih izpostav Logatec, Vrhnika in Cerknica.  Srečanje  Od kod si, dekle ti, doma?  bo potekalo v Jožefovo dvorani Doma Marije in Marte.  Prisluhni.
Preberi več

MOBILNA ENOTA MAMOGRAFA TUDI V POSTOJNI

2016-02-12
Ob postojnski porodnišnici so  včeraj odprli mobilno enoto, v kateri bodo izvajali presejalni program Dora za zgodnje odkrivanje raka na dojki. Na mamografijo bodo vabljene ženske iz občin Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica in Cerknica v starosti med 50. in 69. letom starosti. Presejalni program bodo izvajali strokovni delavci onkološkega inštituta vse dni v tednu, na pregled bodo ženske vabili pisno, lahko pa se prijavijo tudi same. Prisluhni.
Preberi več

NAD ODLOČITVIJO VLADE JE RAZOČARANO TUDI DRUŠTVO DROBNOVRATNIK

2016-02-12
Vlada bo pred ustavnim sodiščem zahtevala začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti odloka o krajinskem parku  Pivška presihajoča jezera,  ker je območje prezavarovano. Nad  odločitvijo vlade je razočarano tudi Društvo Drobnovratnik, ki je občini pomagalo pri pripravi odloka,  in se sprašuje,  kako je mogoče, da država izpodbija občinski odlok o zavarovanju območja, češ da gre za prezavarovanje, hkrati pa to isto območje predlaga za umestitev na Unescov seznam svetovne dediščine?  Društvo okoliške župane poziva, naj usklajeno pozovejo ministrstvo za okolje  k čim prejšnji pripravi Uredbe o vodovarstvenem območju za vodna telesa vodonosnikov območja Postojne in Cerknice. Več v prispevku.
Preberi več

ZIMSKA SLUŽBA V OBČINI POSTOJNA

2016-02-12
Zimsko služb v občini Postojna izvajata podjetje Kompost in CPK. Pozanimali smo se, kdaj morajo začeti posipati, kdaj plužiti, katere ceste in pločniki imajo prednost, pa tudi koliko sredstev občina na sezono porabi za zimsko službo. Poslušaj prispevek.
Preberi več

ŽELIJO SI, DA BI MEDGENERACIJSKI CENTER ŽIVEL ŠE NAPREJ

2016-02-12
Občinski svet v Loški dolini je na februarski seji potrdil letošnji proračun.   V deželi ostrnic nameravajo letos  porabiti 5,8 milijona evrov,  kar milijon več, kot bo priliva. Župan Janez Komidar nam je povedal, da se občina ne zadolžuje, milijon je namreč prihranila lani.  Največ denarja bodo namenili obnovi cest, ureditvi  kanalizacije v Pudobu in vodovodu do Babnega Polja, želijo si tudi, da bi medgeneracijski center živel še naprej.  Poslušaj.
Preberi več

POČITNICE V DNEVNEM CENTRU POSTOJNA

2016-02-12
V ponedeljek  se bodo na veselje vseh osnovnošolcev in srednješolcev začele  zimske počitnice.  Da pa ne bo mladim dolgčas, bo za pester program poskrbelo kar nekaj organizacij, med njimi je tudi Dnevni center za otroke in mladostnike Postojna. Poslušaj.
Preberi več

MOBILNA ENOTA DORE TUDI V POSTOJNI

2016-02-11
Danes bo ob Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna začela delovati mobilna enota državnega presejalnega programa Dora, ki je namenjen zgodnjemu odkrivanju raka na dojki. Ob bolnišnici so postavili mobilni zabojnik, opremljen z vsemi potrebnimi aparaturami. V program bodo povabljene ženske v starosti od 50 do 69 let, preglede bodo opravljali usposobljeni strokovnjaki, sicer zaposleni na Onkološkem inštitutu, ki vodi program Dora. Pregledi so namenjeni ženskam iz občin Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Cerknica, Loška dolina in Bloke, ki jim bodo sproti pošiljali vabila. Mobilna enota ob postojnski bolnišnici bo delovala pol leta, tja se bo znova vrnila čez dve leti.
Preberi več

LITERARNA KAVARNA PRIREJA PREŠERNOVO PROSLAVO

2016-02-11
Literarna Kavarna, ki deluje v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Logatec,  jutri ob 17.30  vabi v Galerijo Hiša sonca v Logatcu na Prešernovo proslavo, ki bo pika ni i kulturnemu mesecu februarju. O proslavi in načrtih Literarne kavarne smo se pogovarjali z mentorico Majdo Cirman.  Več v prispevku.
Preberi več

SREDNJI IN VIŠJA ŠOLA PRIPRAVLJENE NA INFORMATIVNI DAN

2016-02-11
Jutri in v soboto bo precej živahno tudi v okolici in seveda na obeh srednih šolah v Postojni, enoti v Ilirski Bistrici ter na Višji strokovni šoli v Postojni. Pred informativnim dnem smo se o programih, prostih mestih in zanimanjih dijakov pogovarjali z ravnateljicami Heleno Posega Dolenc, Cvetko Kernel in Nado Vadnov. Poslušaj.
Preberi več

PRVI FINALIST AKCIJE ONA ALI ON 2016 JE MITJA DRAGOLIČ!

2016-02-10
Prvi finalist akcije Ona ali on 2016 je Mitja Dragolič. Cerkničan je januarja postal nagrajenec Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Akademski glasbenik klarinetist se v zadnjih letih posveča dirigiranju, iz katerega je tudi magistriral v Maastrichtu na Nizozemskem. V pogovoru ni spregovoril le o priznanju, razkril je tudi projekte, ki jih letos snuje z Godbo Cerknica. S pihalnim orkestrom, na čelu katerega je od leta 2008, bo med drugi snemal skladbe Bojana Adamiča, nedavno odkrite v beograjskih arhivih, in odigral koncert v Schladmingu. Poslušaj.
Preberi več

Z DOBRO OPREMO BI NAREDILI ŠE VEČ

2016-02-10
Ob verižnem trčenju na primorski avtocesti konec januarja so v zdravstvenem domu Postojna aktivirali vse razpoložljive sile. Na kraju nesreče je bilo skupaj s sežanskimi 15 reševalnih ekip. Direktorica zdravstvenega doma  Irena Vatovec Progar ugotavlja, da so odlično pripravljeni, žal pa jim primanjkuje ustrezne opreme. Več v prispevku.
Preberi več

TRG Z IGRAČAMI JE NEUSMILJEN

2016-02-10
Podjetje Unika TTI iz Postojne je najbolj poznano po prodaji in distribuciji igrač. Gre za svet, v katerem vlada trd boj, ključno pa je hitro prepoznavanje pravih in privlačnih idej. Zato se morajo predstavniki podjetja nujno udeleževati sejmov po vsem svetu, slediti trendom in imeti za kanec sreče, je povedala Simona Premrl. Poslušaj.
Preberi več

V PIVKI POSVET O KULTURNI DEDIŠČINI

2016-02-10
Popoldan bo v Parku vojaške zgodovine Pivka regionalno srečanje Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine, ki ga prirejajo Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Občina Pivka in Park vojaške zgodovine. Pričakujejo več kot 60 udeležencev iz regije, ostalih delov države in s Hrvaške. Park vojaške zgodovine bo predstavil Janko Boštjančič, domačine pa bo zastopala tudi Marjeta Marinčič, ki bo predstavila projekt Ljudske univerze Postojna Naravna in kulturna dediščina Zgornje Pivke skozi oči in dušo domačina. Posvet se bo začel ob 13. uri in se zaključil ob 16ih, a v PVZ bo zanimivo tudi zvečer, ko bo ob 18. uri 10. številko revije Na fronti predstavil Vinko Avsenak. Poslušaj.
 
Preberi več

DRUŠTVO POT ILIRSKA BISTRICA

2016-02-10
Problematika zasvojenosti s prepovedanimi drogami je je pereča tudi v naši regiji.  V Ilirski Bistrici na tem področju že 13 let deluje Društvo za pomoč zasvojenim in njihovim bližnjim Pot. Pogovarjali smo se z Romanom Brozino. Poslušaj.
Preberi več

PIVŠKE ŠPORTNIKE JE POZDRAVIL DEJAN ZAVEC

2016-02-09
V petek so v Pivki podelili priznanja najbolj zaslužnim športnikom v občini v letu 2015. Kot vsako leto, tudi letos niso posebej izpostavili določenega posameznika, temveč so jih poiskali v vsaki starostni kategoriji nekaj. Najštevilčnejše sta bili zastopani kategoriji otrok do 15 leta ter kadetov in mladincev, kjer so priznanja dobili posamezniki in ekipe v skoraj vseh športih, ki so zastopani na pivškem.
Prireditev je bila tokrat še posebej praznično obarvana, saj so z njo obeležili 20 let delovanja športne zveze Pivka. Športniki in obiskovalci pa so se najbolj razveselili letošnjega športnega gosta Dejana Zavca. Poslušaj, kaj je povedal mladim športnikom.
Preberi več

LETOS PODELILI DVE FEBRUARSKI PRIZNANJI

2016-02-09
sežke na področju kulture za leto 2015. Izročil ju je v roke Bogdanu Žerjalu iz Medvedjega Brda in Branku Rupniku iz Žibrš. Bogdan Žerjal je kljub službi, mladi družini in gradnji hiše našel čas, da je polepšal kulturno življenje domačega kraja in občine Logatec. In to ne le kot gledališčnik, pač pa tudi skozi hudomušen način moderiranja kulturnega dela ene izmed največjih prireditev na logaškem, Kmečkega praznika na Medvedjem Brdu. Pred desetimi leti je ustanovil amatersko gledališko skupino in tako povezal krajane, ki jih druži ljubezen do igre. Drugi letošnji nagrajenec, Branko Rupnik iz Žibrš, deluje na področju domoznanstva. Še posebej v zadnjih letih ga je pritegnilo obdobje obeh svetovnih vojn in čas med njima. Doma ima veliko zbirko, povezano s tem časom. Poleg tega se je Rupnik kot aktivni član Združenja borcev za vrednote NOB Logatec še posebej izkazal v zadnjih treh letih, ko je uspešno vodil in izpeljal številne projekte. Med drugim je bil leta 2014 pobudnik izdaje uredniškega osnutka Mileta Pavlina z naslovom Zgodovina NOB na Logaškem. To delo je ob 70-letnici osvoboditve izpod okupatorja 5. maja lani izšlo kot knjiga s prečiščenim in dopolnjenim besedilom. Poslušaj.
Preberi več

DRUŠTVO LIKOVNIH USTVARJALCEV POSTOJNA

2016-02-09
Društvo likovnih ustvarjalcev v Postojni deluje že 28 let in ne oblikuje le kulturne podobe domačega mesta. Predsednica društva Elizabeth Dodolovič nam je povedala, da sodelujejo z društvi iz Cerknice, Ilirske Bistrice in Sežane. Poslušaj.
Preberi več

LOJZE ŠKULJ, PODJETNIK, KI DELAVCE VZGAJA SAM

2016-02-09
Pred mikrofon smo povabili obrtnika leta, po izboru GZS in Radia 94, Lojzeta Škulja. Direktor podjetja Kovica iz Loške doline je spregovoril o svojih poslovnih načrtih, odnosu do zaposlenih in poteh po svetu. Prisluhni pogovoru.
Preberi več

POTAPLJAŠKE ZGODBE CIRILA MLINARJA CICA TUDI V KNJIGI

2016-02-08
Ciril Mlinar Cic je podvodni snemalec, fotograf in pisec, ki je bil prvi, ki je človeško ribico posnel v naravnem okolju, prvi, ki je posnel brejo človeško ribico in prvi, ki je posnel črnega močerila. Njegove potapljaške in snemalne zgodbe pa se ne pišejo le v kraških jamah, pač pa tudi na morju. Redno jih zapisuje, del pa jih je objavil v knjigi Podvodje, ki jo bo  na slovenski kulturni praznik, ob 18. uri predstavil v Notranjskem muzeju Postojna.  Z njim se bosta pogovarjala Matej Bogataj in Mate Dolenc, odprli pa bodo tudi priložnostno istoimensko razstavo kustosa Slavka Polaka. Cirila Mlinarja Cica smo pred mikrofon povabili tudi na Radiu 94 in izvedeli veliko zanimivega o naših jamah. Poslušaj.
Preberi več

DRUŠTVO ZA RAZVOJ PODEŽELJA BO VOLILO

2016-02-06
Predsednica Društva za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom, Cvetka Kernel je v teh dneh sprejela sklep o volitvah v organe društva. Od zadnjih volitev je minilo že več kot 4 leta, kar pomeni, da morajo izvoliti nove člane ali potrditi dosedanje. Poslušaj.
Preberi več
 
 
 
 
 

Ne preslišite

14:00 - Novice - Infonet

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/149-PUST_V_CERKNICI_2016.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

Ali podpirate novelo zakona o kvotah slovenske glasbe na radiu?