Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

/uploads/news/kava.jpg NAJ POLETJE 2014

2014-07-25

Ta teden izbiramo najboljšo kavo. Mmmmm, katera je vaša najljubša? Tradicionalni kapučino, kava z mlekom ali pregrešni užitek s smetano...? Glasujte v živo na 05 701 0000 ali preko SMSjev na 051 628 111, od ponedeljka do petka, ob 11.30 in 14.30.

Preberi več

/uploads/news/Brezplacni_avtobusni_prevoz_med_Postojnsko_jamo_in_Predjamskim_gradomovo_dobro_pocutje_V_Leban_za_Postojnsko_jamo.jpg BREZPLAČEN AVTOBUS DO PREDJAME SE "JE PRIJEL"

2014-07-22

V podjetju Postojnska jama so pred nedavnim v ponudbo dodali  brezplačen prevoz  obiskovalcev med Postojnsko jamo in Predjamskim gradom in tako prispevali  k trajnostnemu razvoju in razbremenitvi parkirišč pri Predjamskem gradu. Gostje so novost  sprejeli, saj je avtobus, ki dnevno opravi šest povratnih voženj, vedno polno zaseden. Brezplačen prevoz do Postojnske jame pa v sezonskih mesecih ob določenih urah nudijo tudi obiskovalcem, ki pridejo v Postojno z avtobusom ali vlakom. Novost tega poletja je tudi  avdio-vodenje Predjamskega gradu,  ki je obiskovalcem na voljo v 15-ih jezikih, še sporočajo iz Postojnske jame.

Preberi več

CESTA DO JEZERA PREOBREMENJENA

2014-07-22

Cesta med Cerknico in Dolenjim jezerom je zelo obremenjena. Ozko in mestoma slabo pregledno cesto pa v toplem delu leta ne polni le pločevina, pač pa tudi pešci, kolesarji in rekreativci na rolerjih. Občina je zato že pred leti začela snovati pešpot in kolesarsko stezo, a načrti zaenkrat ostajajo v predalu, saj lastniki zemljišč zahtevajo preveč denarja. Prisluhni, kaj je povedal župan Rupar. 

Preberi več

/uploads/news/voda.jpg POLETI SE POVEČA ŠTEVILO KRAJ VODE IZ HIDRANTOV

2014-07-22

Poletje je čas, ko vodovodna podjetja zabeležijo večje število kraj vode iz hidrantov, tudi na Postojnskem in pivškem. Tovrstne kraje pa niso nedolžne, opozarja v.d. direktorja podjetja Kovod Edi Šibenik. Pri nedovoljenem odvzemu vode iz hidrantov lahko namreč pride do okužbe vode in velikih motenj pri oskrbi z vodo. Zato na Kovodu pravijo – če potrebujete vodo iz hidranta, pokličite. Poslušaj pogovor s Šibenikom.

Preberi več

/uploads/news/erikad.jpg POSTOJNA IMA POSLANKO

2014-07-22

Po neuradnem končnem izidu predčasnih državnozborskih volitev, ki ga je včeraj na svoji spletni strani objavila Državna volilna komisija, je mandat v DZ RS dobila tudi kandidatka SMC v Občini Postojna Erika Dekleva, ki bo tako ena od 32 žensk v novi sestavi parlamenta. Dekleva, po izobrazbi dipl.org. in menedž. soc. dej., sicer zadnja leta opravlja delo sekretarke OZRK Postojna.

Preberi več

/uploads/news/vrt.jpg NA ŠOLSKIH VRTOVIH JE ŽIVAHNO TUDI POLETI

2014-07-21

Tamara Urbančič, mentorica kmetijskih krožkov na OŠ Dragotina Ketteja, OŠ Podgora Kuteževo in OŠ Košana želi otrokom približati naravo in možnosti samooskrbe. Na šolskih vrtovih pa je živahno tudi poleti. Zdaj predvsem spravljajo pridelke in pobirajo semena, čaka pa jih tudi žetev žita. Če pada dež ali pa na vrtu ni posebnega dela,  se otroci z mentorico trudijo v kuhinji. Pridelke, ki lahko počakajo, pa bodo otroci z veseljem pripravili in pojedli v novem šolskem letu. Prisluhni.

Preberi več

/uploads/news/petra_002.jpg NAJ FRIZERKA JE PETRA IZ FRIZERSKEGA SALONA INES!

2014-07-21

Huda borba se je bĺla prejšnji teden, ko smo v akciji Naj poletje izbirali naj frizerko. Na koncu pa je največ glasov zbrala Petra iz frizerskega salona Ines v Postojni. Pravi, da je tako uspešna zato, ker ljubi svoj poklic in ga z navdušenjem opravlja. Čestitamo! z njo se je pogovarjal Edo - poslušaj.

Preberi več

DOLGA ČAKALNA VRSTA ZA SPREJEM V CERKNIŠKI VRTEC

2014-07-21

V 25-ih igralnicah cerkniškega vrtca bo v novem šolskem letu 471 otrok, od tega 153 novincev. na čakalni listi za sprejem 1. septembra je še šest otrok, vseh čakajočih pa je 44. Dodatno težavo pri zagotavljanju prostora za predšolsko vzgojo pa predstavlja zaprtje  zasebnega župnijskega vrtca. starši so večino od 40-ih otrok vpisali v vrtec Martin Krpan Cerknica, a zanje, razlaga ravnatelj, veljajo enaki pogoji kot za vse ostale. Poslušaj.

Preberi več

/uploads/news/IVANAH.jpg BRAVO, IVANA IN LAURA!

2014-07-21

Laura Unuk in Ivana Hreščak, članica Šahovskega kluba Postojna,  sta na Mladinskem evropskem prvenstvu v Romuniji že kolo pred koncem osvojili zlato medaljo! Iskrene čestitke igralkama, pa tudi selektorju, Aljoši Grosarju, ki jih spremlja in celotni ekipi, ki je zagotovo pripomogla k pozitivnemu vzdušju na tekmovanju. Danes igrajo še zadnje kolo, naj bodo partije tako bleščeče kot  zlato, ki ga bodo prinesli domov! (ŠZ Slovenije)

Preberi več

SLOVESNOST NA NEKDANJEM PARTIZANSKEM LETALIŠČU V NADLESKU

2014-07-18

Na polju pri vasi Nadlesk v Loški  so leta 1944, na pobudo zavezniških sil, partizani ob pomoči domačinov uredili pristajalno stezo, na kateri je v slabih treh mesecih pristalo 36 zavezniških letal. Letališče Nadlesk, poznano pod šifro Picadilly Club, je odigralo ključno vlogo pri evakuaciji ranjencev s področja Notranjske in Dolenjske v italijanski Bari, oskrbi z orožjem in opremo ter pri vzdrževanju zvez z zavezniki v Italiji. Ob 70-letnici prvega partizanskega letališča bo v nedeljo v Nadlesku slovesnost, začela se bo ob 11. uri. Slavnostna govornika bosta partizanska zdravnica dr. Zora Konjajev in legendarni partizanski komandant Franc Sever Franta.

Preberi več

POSLOVIL SE JE JADRAN STERLE

2014-07-18

Nasvidenje, Jadran. Tudi na Radiu 94 smo pretreseni zaradi smrti režiserja in scenarista, Slovenca in svetovljana Jadrana Sterleta. Hvaležni smo, da smo ga poznali, in da je del svojih misli delil z nami in s poslušalci. O marsikaterem projektu smo se pogovarjali, prilagamo pa posnetka o pastirskih hiškah, ki jih na Jadranovem ljubem Krasu poznajo od bakrene dobe naprej ter o dokumentarnem filmu Streli v Bazovici. Takrat nam je povedal, da so bazoviške žrtve največji junaki v zgodovini slovenskega naroda. Poslušaj.

Preberi več

V POSTOJNI BO ZAIGRAL VRHUNSKI KITARIST

2014-07-18

Danes zvečer bo  v Jamskem dvorcu zaigral kitarski virtuoz Carlo  Marchione. Kitarist prihaja iz Rima, devet let je preživel v Berlinu, zdaj pa živi in dela na Nizozemskem. V Postojni gostuje na Tednu kitare. Povedal je, da je rad prišel. V šoli kitare pa bo raje, kot da bi se spuščal v detajle posameznih skladb, učencem predstavil svojo filozofijo igranja.  Prisluhni pogovoru.

Preberi več

BISTRIŠKE ULICE NA STARIH RAZGLEDNICAH

2014-07-18

Zbiratelj iz Dolnjega Zemona pri Ilirski Bistrici Primož Rojc v Galeriji Doma na Vidmu pripravlja razstavo Bistriške ulice na starih razglednicah. Na odprtju razstave danes zvečer se bo z avtorjem pogovarjal zgodovinar in novinar Tomo Šajn. Med drugim bosta spregovorila tudi o zgodovini pošiljanja razglednic. Poslušaj prispevek Anje Hofman.

Preberi več

ZAČENJA SE FESTIVAL AMATERSKE KULTURE

2014-07-18

Od danes do nedelje Postojna gosti 4. Mednarodni  FAK – festival amaterske kulture, na  katerem se bo v treh dneh zvrstilo več predstav iz Slovenije, Italije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.  Predstave so večinoma družbeno angažirane komedije, tako da zagotavljajo obilo smeha in zabav. Več v prispevku. 

Preberi več

NA PIVŠKEM BO SOBOTA POSVEČENA METULJEM

2014-07-18

Najboljši čas za opazovanje metuljev se začne konec maja in traja do konca julija, čeprav metulje srečujemo celo leto. Z dnevnimi in nočnimi se bodo v soboto srečali udeleženci dopoldanskega potepa in evropske noči nočnih metuljev, ki ju bodo pripravili na Pivškem. Pred ekomuzejem v Slovenski vasi se bodo udeleženci prvič zbrali ob 9. uri dopoldan, drugič pa ob 9. uri zvečer. Metulje  jim bo predstavil biolog iz Notranjskega muzeja Postojna, pri Zavodu Znanje, Slavko  Polak. Poslušaj.

Preberi več

DELAVNICE ZAVODA ARS VIVA

2014-07-17

Zavod Ars Viva, ob pomoči Potepink, ta konec tedna pri žagi na izviru Obrha v vasi Vrhnika v Loški dolini  petič  organizira delavnice za kiparje in slikarje. Beno Žnidaršič nam je povedal, da se bodo delavnici pridružili tudi otroci in slikarji. Ti bodo dodatno popestrili dogajanje v čudovitem okolju, ki bo do nedelje dom likovnih ustvarjalcev. Prisluhni.  

Preberi več

O STARODAVNIH POTEH SKOZI PUDGURO

2014-07-17

Turistično društvo Pudgura nadaljuje svoje četrtkove večere pod kozolcem. Danes bo tam Andreja Penko v sliki in besedi predstavila starodavne poti skozi Pudguro, ki leži ob nekdanji jamborni cesti. Poslušaj.

Preberi več

REŠEVANJE KOHEZIJSKIH SREDSTEV PRIORITETA IVE DIMIC

2014-07-16

Regija potrebuje pomoč na več področjih, meni edina poslanka iz Notranjsko-kraške regije Iva Dimic. Prednostno pa se bo zavzela, da se rešijo težave s kohezijskimi sredstvi, ki bi jih država morala sprostiti za urejanje komunalne infrastrukture. Poslušaj.

Preberi več

TEŽAVE PRI ČRPANJU KOHEZIJSKIH SREDSTEV

2014-07-16

Spomnimo, da je vlada zavrnila financiranje  že pripravljenih projektov oskrbe z vodo z evropskim denarjem. Ta bo, če se v Ljubljani, ne premislijo, izgubljen. Med zavrnjene projekte sodi tudi obnova črpališča Malni in vodovodnega sistema Postojna-Pivka. Gre za projekt obeh občin.  Župan občine Postojna in državni svetnik Jernej Verbič bo na to danes znova opozoril državni svet. Poslušaj.

Preberi več

REZULTATI V SLOVENSKEM POVPREČJU

2014-07-15

Rezultati splošne mature na Šolskem centru Postojna so v slovenskem povprečju.  Zadovoljni so, da ni bil nihče neuspešen v celoti in ponosni na zlato maturantko. To je letos, z 31-imi točkami, Monika Derenčin. Več v prispevku.

Preberi več
 
 
 
 
 

Ne preslišite

06:00 - Novice - Infonet

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/mak.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

Kje ste/boste preživeli dopust?