Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

BISTRIŠKI KOŠARKARJI V BOJ ZA OBSTANEK

2015-04-25

Ta sobota je za bistriške košarkarje izrednega pomena, čaka jih namreč tekma za obstanek v drugi ligi. Pomerili se bodo s Celjani, ki so v enakem položaju kot člani KK Plama Pur.  Trener Martin Novak pravi, da Celjanom ne bo lahko, Bistričani  bodo imeli prednost  domačega terena  in za seboj najboljše navijače! Poslušaj.
Preberi več

PRISLUHNILI TUDI STANOVALCEM IZ BRESTOVIH BLOKOV IN GERBIČEVE 40

2015-04-24
Cerkniški svetniki  so sprejeli zaključni račun poslovanja občine v lanskem letu. V proračun so dobili okoli 19 milijonov evrov, od katerih so večino, 11,2 milijona namenili investicijam, kar pomeni 64 odstotkov vseh odhodkov Odločili so se tudi, da plačila nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča oprostijo še 62 zavezancev iz blokov pri Brestu in na Gerbičevi ob Cerkniščici, ki jim je med lanskimi poplavami voda zalila kleti. Pred tem so plačila nadomestila oprostili 144 posameznikov in 20 poslovnih in proizvodnih zavezancev. Skupaj se je  tako občina odpovedala okoli 116 tisoč evrom, ki bi jih sicer v proračun dobili z odmero nadomestila. Poslušaj.
Preberi več

JANKO OZBIČ, ČASTNI OBČAN POSTOJNE

2015-04-24
89-letni Janko Ozbič je od včeraj častni občan Občine Postojna.   Letos je po 70 letih dela   odložil  frizerske škarje in brivski pribor ter zaprl svoj še vedno originalno opremljen salon. K temu ga je prisilila država, a mu ni žal, nam je povedal. Poslušaj.
Preberi več

PRESTRANČANI PO 50 LETIH DOBILI PLOČNIK

2015-04-24
Na  Prestranku so slovesno odprli most, cesto in pločnik, s čimer se bo v tem delu občine močno povečala prometna varnost. Gre za investicijo v sklopu kanalizacije, v katero so umestili  tudi izgradnjo pločnika, ki so ga krajani pričakovali že od samega odprtja ceste, torej polnih 50 let. Po besedah župana Igorja Marentiča  bodo na tem mestu kmalu poskrbeli tudi za prehod za pešce, tako da bo varnost naposled zagotovljena. Prisluhni.
Preberi več

V PRENOVLJENI ZBIRKI JE TUDI 73 LET STAR TANK

2015-04-24
Na Pivškem bodo danes v ospredju tanki iz druge svetovne vojne in neverjetne usode tankistov.  Občina, Krajevna organizacija ZZB NOB Pivka, Vojaški muzej Slovenske vojske in Park vojaške zgodovine v počastitev 70. obletnice osvoboditve Pivke danes ob 17. uri vabijo v Park vojaške zgodovine na odprtje prenovljene razstave o partizanskih tankovskih enotah. Prisluhni.
Preberi več

BLOČANI VABIJO NA KRPANOV POHOD

2015-04-24
Bločani 20 posebej označenih točk naravne in kulturne dediščine pokažejo na Krpanovem pohodu. Turistično društvo Bloke ga bo ob pomoči domače občine letos pripravilo že petnajstič.  Pohodnike v zibelko slovenskega smučanja vabijo v nedeljo. Pohod  je v osnovni različici dolg 18, v podaljšani različici s povirjem Iške pa 22 kilometrov. Pot je zložna in primerna za vsakogar, večina pohodnikov jo zmore v šestih urah. Poslušaj.
Preberi več

DANES PRAZNUJE POSTOJNA

2015-04-23
Ob 23. aprilu, prazniku Občine Postojna, bodo zvečer v Kulturnem domu Postojna podelili najvišja občinska priznanja.  Častni občan bo postal Janko Ozbič, ki je letos pri 89-letih po sedmih desetletjih zaprl svoj frizerski salon. Vodja kriznega štaba med lanskim žledom, Sandi Curk, ki je uspešno koordiniral delo strokovnih služb, CSD, zdravstvenih delavcev, policije, tabornikov, pripadnikov Civilne zaščite in vojske …  bo prejel zlato občinsko priznanje.  Priznanje 23. april bosta nocoj prejeli skupina prostovoljk Doma upokojencev Postojna in Bruna Olenik. Srebrno priznanje bodo podelili Zvonku Boletu in Florjana Ulagi, priznanje Miroslava Vilharja pa bo prejel Aleš Klančar. Sandija Curka smo povabili pred mikrofon. Poslušaj.
Preberi več

EXPO POSTOJNSKA JAMA KRAS JE ODPRL SVOJA VRATA

2015-04-23
Včeraj so pri Postojnski jami po 111 letih od prve ideje o postavitvi muzeja Postojnske jame, odprli razstavno zbirko EXPO Postojnska jama kras. Celotna vrednost investicije je bila 3 milijone evrov, večji del je bil financiran iz lastnih sredstev, dobrih 200 tisočakov pa je primaknila Evropska unija. Poslušaj.
Preberi več

OBNOVILI ENERGETSKO NAJBOLJ POTRATNI STAVBI

2015-04-23
Svetovni dan Zemlje, 22. april,  so v Logatcu slavnostno zaznamovali z zaključkom energetske sanacije stavb Osnovne šole 8 talcev in Vrtca Kurirček – Centralna enota, najbolj energetsko potratnih objektov v občini. Operacijo je delno financirala Evropska unija iz  kohezijskega sklada. Poslušaj.
Preberi več

POSTAVILI BODO JAMBOR

2015-04-23
Občinski praznik bodo obeležili tudi Pudgurci, ki danes vabijo na 1. četrtkov večer pod kozolcem 2015.  ob tej priložnosti bodo predstavili repliko jambora. Verjetno veste, da so skozi Pudguro vozili jambore vse do Trsta. Postojna.
Preberi več

BO GLOBOČJAK ODVAJAL VODO HITREJE?

2015-04-22
Loška dolina je bila lani pod vodo kar dvakrat. Tudi ta lokalna skupnost iz porečja kraške Ljubljanica je prejela del sredstev, ki jih je vlada namenila za interventne in protipoplavne ukrepe. Z njimi bodo očistili vodotoke. Ko bo mogoče, bodo jamarji iz ponorne vodne jame Golobina  odstranili naplavine, na občini pa si želijo, da člani društva Ljubiteljev Križne jame proučijo, kakšno vlogo pri odvodnjavanju Loške doline lahko odigra zdaj zasuti Globočjak. Poslušaj.
Preberi več

V POSTOJNI TRI NOVE KNJIGOBEŽNICE

2015-04-22
Društvo Prestop bo v sodelovanju s SGLŠ Postojna v četrtek, 23. aprila, na Svetovni dan knjige, v Postojni postavilo tri lesene hišice, t.i. knjigobežnice.  Hišice  bodo stale v mestnem parku,  pred knjižnico Trgu padlih borcev in v Športnem parku v Postojni.  Knjigobežnico v parku bodo uradno predali bralcem jutri ob 17. uri. Sledila bo prireditev za otroke, zabava z Mačkom Murijem, ki so jo v Društvu Prestop pripravili v sodelovanju z dijakinjami in dijaki Šolskega centra Postojna. Več v prispevku.
Preberi več

BISTRIČANOM SKRBI POVZROČA LESONIT

2015-04-21
Občani Ilirske Bistrice že leta opozarjajo na probleme, ki jim jih povzroča tovarna Lesonit. Teh je precej, pravi Darko Benigar, sicer tudi član Civilne iniciative in ilirskobistriške izpostave  organizacije Alpe Adria Green. Poleg hrupa, predvsem nizkofrekvenčnega, so izredno moteči tudi vibracije,  kosmi prahu in občasno tudi smrad. Zaskrbljujoče pa so tudi kemikalije, ki jih Lesonit uporablja v proizvodnji. Benigar meni, da vseh posledic, ki jih prinaša onesnaževanje Lesonita, sploh ne poznamo, študija ZZV Koper je pokazala, da je tako ali drugače prizadeta kar polovica od 17 tisoč občanov. Po podatkih evropske okoljske agencije je Lesonit, ki izjav ne daje, 9. največji onesnaževalec v Sloveniji. Poslušaj.
Preberi več

TABORNIŠKI TEATER NAVDUŠIL

2015-04-21
Taborniki iz Rodu Jezerska ščuka so v nedeljo zvečer starše in prijatelje povabili  v Kulturni dom Cerknica na Taborniški teater, ki je bil le eden izmed dogodkov v sklopu praznovanja 40-letnice rodu. Vrhunec bo oktobrski slovesni občni zbor z zabavo. Še prej, maja, vabijo na orientacijsko tekmovanje ščukanujanje in na nekatere druge akcije. Cerkniški taborniki so ponosni, da rod sestavljata kar dve četi in načrtno delajo z najmlajšimi. - Fajn je, da otroci čim prej spoznajo taborniški način življenja, - je prepričana starešina Jera Telič. Poslušaj.
Preberi več

POSTOJNSKI POLICISTI KLUB ŠTEVILNIM TEŽAVAM ZADOVOLJNI Z DELOVNIMI REZULTATI

2015-04-20
Na postojnski policijski Postaji Postojna, ki pokriva skoraj 500 kvadratnih metrov Občin Postojna in Pivka, imajo največ težav zaradi premajhnega števila policistov in dotrajanih avtomobilov. O namerah vlade, ki želi še skrčiti sredstva, namenjena policiji, si komandir Bojan Žolger ne upa niti razmišljati. Kljub številnim težavam, ki so posledice pomanjkanja sredstev in kadra, so rezultati dobri, je zadovoljen Žolger. Poslušaj prispevek.
Preberi več

TRI PETSTOTICE ZA POSTOJNSKE PILOTE

2015-04-20
Druga nedelja v aprilu je bila zelo uspešna za postojnske jadralne pilote. Boštjan Rudolf, Miha Premrl in Sandi Kavalič so izvedli proste prelete v trikotniku 512 km na relaciji Postojna-avstrijski Lienz-Maribor-Postojna. Trije preleti čez 500 km so za Aeroklub  velik uspeh in dobra popotnica za prihajajočo sezono tekmovanj. Naj poudarimo, da so bili ta dan vsi trije v samem vrhu preletenih kilometrov v klubskem razredu (letala z razponom do 15m brez dodatnega vodnega balasta), pri pregledu lestvice tekmovanja OLC, ki poteka tako, da piloti svoje lete skozi leto objavljajo na spletnem portalu. Šteje pa šest najdaljših in najhitrejših letov. Trenutno so prvi na lestvici najboljših preletov v sezoni 2015. Poslušaj.
Preberi več

JOGA SMEHA TUDI V LOGATCU

2015-04-19
Joga smeha ali smejalna vadba je v Sloveniji še dokaj nov koncept. V Logatcu ga že dobro poznajo, ne le odrasli, tudi šolarji.  O jogi smeha se je Darja Rudolf pogovarjala z Mojco Vnuk, ki tam vodi delavnice. Poslušaj.
Preberi več

NOTRANJSKI PARK IŠČE GORSKE KOSMATINCE

2015-04-19
Aprila na suhih, sončnih travnikih zacvetijo gorski kosmatinci, rože, ki jih pogosto napačno imenujemo velikonočnice, saj sta si cvetoča sorodnika zelo podobna.  Biolog iz Notranjskega regijskega parka Jošt Stergaršek popisuje lokacije, kjer na območju parka rastejo kosmatinci. Veliko rastišč je popisal sam, ker pa je, kljub zaraščanju, suhih travnikov precej, za pomoč prosi tudi občane. Te travnike želijo ohraniti. Elektronski naslov, kamor lahko sporočite lokacijo najdbe pa je jost.stergarsek@notranjski-park.si. Več v prispevku.
Preberi več

DAN ROLANJA V ILIRSKI BISTRICI

2015-04-18

Smučarski klub Snežnik iz Ilirske Bistrice ta vikend odpira poletno sezono. Ker želi klub svoje delo predstaviti širši javnosti, bo organiziral Dan rolanja.  Začel se bo ob 14. uri v parku Nade Žagar. Vse, ki bi se želeli naučiti rolanja in tudi tiste, ki bi radi obnovili svoje znanje, bodo pričakali učitelji rolanja. Pripravili bodo  namreč  brezplačne delavnice za otroke. Več v pogovoru z Majo Uljan.
Preberi več

VOKALNA SKUPINA SLAVNA PRAZNUJE 10 LET

2015-04-18
V okviru Kulturnega društva Slavina deluje tudi Vokalna skupina Slavna, ki bo na koncertu v domačem kulturnem domu to soboto ob 20. uri obeležila 10 let delovanja.  Njeni začetki pa segajo globlje v preteklost, saj so se slavinski pevci v zbor združili že leta 1993. V teh letih se je nabralo veliko koncertov, revij in tekmovanj. Pevci so gostovali so tudi v tujini, po koncertu doma pa se že odpravljajo na koncert v Trento. Slavnostni koncert bodo odpeli pod vodstvom Jelke Bajec, ki je s skupino kot korepetitorka začela sodelovati pred petimi leti, zborovodstvo pa je prevzela tri leta nazaj.  Korepetitorka na slavnostnem koncertu bo Katja Bajec, gost večera pa Vokalna skupina Mezzo iz Novega mesta. Poslušaj.
Preberi več
 
 
 
 
 

Ne preslišite

07:03 - Vsako jutro - Dobro jutro

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/SAJEVCE_70_OBLETNICA__-_Valter_Leban-0157.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

Ali vas je strah potovanja z letalom?