LOKALNE VOLITVE 2014 - OGLAŠEVANJE IN SOOČENJA ŽUPANSKIH KANDIDATOV

undefined

 
 
 
 
 
 

Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

V BEGUNJAH SO SE RAZVESELILI OBNOVLJENE ŠOLE

2014-09-16

V petek so uradno predali namenu energetsko sanirano podružnično šolo v Begunjah nad Cerknico. Slavnostni trak so prerezali župan Marko Rupar, ravnateljico matične Osnovne šole Notranjski odred Cerknica Bernarda Dolničar in vodja podružnične šole Mojca Tomšič. Zaradi sanacije bo šola v Begunjah porabila manj energije, z njo pa so izboljšali tudi pogoje delovanja v šoli tako za učence kot za učitelje. Prisluhni.

Preberi več

SPOZNAVANJE PIVŠKIH JEZER S KOLESI

2014-09-16

Društvo Drobnovratnik je uspešno pridobilo sredstva Ministrstva za kmetijstvo in okolje za ohranjanje in promocijo biotske raznovrstnosti Pivških presihajočih jezer. Projekt z imenom Spoznavanje Pivških presihajočih jezer s kolesi se začenja ta mesec, trajal pa bo eno leto. Poslušaj.

Preberi več

STARA ŠOLA NA KALU JE KOT NOVA

2014-09-15

V petek so odprlI obnovljeno staro šolo na Kalu pri Pivki. Investicija je vredna dobrih 145 tisočakov. Občina Pivka bo na javnem razpisu dobila nepovratna sredstva Evropskega kmetijskega sklada v višini 81 tisoč evrov, ostala sredstva bosta primaknili Agrarna skupnosti Kal in Občina Pivka. Vaška skupnost Kal je zadovoljna, saj bo obnovljena šoal koristila številnim vaškim aktivnostim. Poslušaj.

Preberi več

NOVE INFORMACIJSKE TABLE V ILIRSKI BISTRICI

2014-09-15

V poletnih mesecih so v Ilirski Bistrici, s sredstvi iz programa Leader, postavili 22 turistično- informativnih  tabel, ki poleg osnovne informacije ponujajo tudi interaktivni dostop do spletnih informacij o turističnih storitvah na določeni lokaciji. Na vsaki tabli je objavljena QR koda, preko nje lahko na pametnemu telefonu dostopamo do podrobnejših informacij, ponudba je vsebovana tudi v aplikaciji Moboff. Poslušaj.

Preberi več

NA ROVTARSKI DO KONCA LETA SEMAFORIZIRANO KRIŽIŠČE

2014-09-12

Po številnih prekinitvah se 15. septembra nadaljujejo dela na križišču Rovtarska cesta, ki v Logatcu velja za črno točko. Promet na tem območju bo v času gradnje, predvidoma do decembra 2014,  ko bo semaforizirano križišče nared, oviran. Projektantska rešitev predvideva štirikrako semaforizirano križišče, ki je povezano s postavitvijo semaforjev v ožini na Rovtarski cesti. Poslušaj.

Preberi več

TRENJU LANU SLEDI TKANJE

2014-09-12

Potem, ko so poleti v okviru projekta Hiše izročila v Dolenji vasi pri Cerknici populili njivo lanu,so se ga v začetku septembra, s pomočjo gostov iz Bele krajine, naučili še treti. Belokranjci so prikazali tudi, kako lan po trenju počešejo in ga s kolovratom predejo. V hiši izročila bodo na petih kolovratih predli v zimskih mesecih.Oktobra bodo odprli razpis za mlade čuvarje izročila na področju tekstila, na katerega se lahko javijo vsi, ki so mladi po duši in želijo ohraniti tradicijo izdelovanja lanene tkanine.  Prisluhni.

Preberi več

JSKD LOGATEC OTROKE VABI K USTVARJANJU

2014-09-12

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti iz Logatca se zaveda, da otroci preveč časa preživijo pred zasloni in se premalo aktivno udejstvujejo, tudi na področju ustvarjalnosti, ki spodbuja domišljijo, vedoželjnost in oblikuje otrokov aktiven odnos do sveta. izpostava zato septembra začenja s celoletnimi programi za otroke. Poslušaj.

Preberi več

CERKNIŠKO ŠOLO ŽE VODI BERNARDA DOLNIČAR

2014-09-12

Osnovno šolo Cerknica od ponedeljka dalje vodi Bernarda Dolničar, ki je na tem mestu nasledila Marijo Braniselj. Staršem učencev je bilo na začetku šolskega leta   sicer predstavljeno, da se bo Branisljevi  funkcija vršilke dolžnosti iztekla konec oktobra, a je svet zavoda zaradi zaposlenih, šolarjev in  predvsem priprave programa za  šolsko leto, na izredni seji sklenil drugače.
Zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper uradno dolžnost, javna pooblastila in javna sredstva pa v eni izmed izobraževalnih ustanov na Cerkniškem poteka predkazenski postopek.  Po naših informacijah je to prav osnovna šola Cerknica. Prisluhni.

Preberi več

VODOVODA V BEGUNJAH NE BODO OBNAVLJALI

2014-09-12

Na sinočnji seji občinskega sveta je cerkniški župan Marko Rupar svetnike obvestil, da je občina morala zavrniti vse ponudbe, ki so prispele na javni razpis občine za 3. fazo rekonstrukcije vodovodnega sistema Begunje. Ta korak je občina morala narediti, saj ji ministrstvo za gospodarstvo, razvoj in turizem ni dalo sklepa o sofinanciranju investicije v okviru načrta porabe dodatno razpoložljivih sredstev za sofinanciranje investicij v letošnjem letu. Na razpis se je sicer javilo sedem izvajalcev. V Cerknici so včeraj med drugim potrdili osnutek tržnega reda na tržnici v središču Cerknice, kjer že zaključujejo z gradnjo ... Poslušaj.

Preberi več

LIKOVNIKI NA TEMO RIMSKEGA IMPERIJA

2014-09-12

Ob 2000-letnici ustanovitev rimske Emone je osrednjeslovenska koordinacija javnega sklada za kulturne dejavnosti pripravila tematski likovni razpis. Likovniki, ki so se odzvali, so poskušali na likovni način vizualizirati vsebine, ki se navezujejo na rimsko dediščino in je ohranjena v osrednji Sloveniji. V logaški galeriji Hiša Sonca bodo danes odprli razstavo nastalih del. Poslušaj.

Preberi več

OD ŠTEBERKA DO KARLOVCA

2014-09-11

To nedeljo Turistično društvo Cerkniško jezero pripravlja pohod ob jezeru, od gradu Šteberk do gradu Karlovec in požiralne jame Velika Karlovica. Kot je pojasnil predsednik društva Joško Cerkvenik, so se za to odločili, ker želijo obuditi spomin na zgodbo o nastanku Cerkniškega jezera: dolino naj bi poplavil povodni mož, da bi pomagal zaljubljenemu Šteberčanu, ki mu je Karlovčan obljubil roko svoje hčere, če bo po njo prišel s čolnom ... Na poti bodo udeleženci  spoznavali domačo kulinariko, naravo, značilnosti Cerkniškega jezera. Poslušaj.

Preberi več

ZAPRLI BODO AC PRIKLJUČEK UNEC

2014-09-11

Na primorski avtocesti bodo v ponedeljek zaprli priključek Unec – vstop proti Ljubljani in izstop iz smeri Postojna. Vstop na avtocesto na Uncu proti Ljubljani in izstop iz Postojne ne bosta mogoča mesec dni - do 15. oktobra. Nasprotna stran, torej v smeri Postojne, še dodajajo na Darsu,  bo zaprta po zaključku del v smeri Ljubljane.  Predviden čas trajanja zapore na drugi  strani bo 10 dni.

Preberi več

V BOJ ZA ŽUPANSKE STOLČKE SE PODAJAJO TUDI NOVA IMENA

2014-09-11
LOKALNE VOLITVE 2014:

Včeraj ob 19. uri se je iztekel rok za oddajo županskih kandidatur  in list za občinske svete. Kandidaturo so že pred časom napovedali vsi aktualni župani iz regije, preverili smo, kdo so njihovi izzivalci. Poslušaj.

Preberi več

ZAPORI V LOGATCU - NOVI PETROL

2014-09-10

Logaške svetnike je na oktobrski seji vnovič razgrela razprava o zaporih v industrijski coni Zapolje. Družba Timpimpex bi, kot smo že poročali, v zameno za spremembo občinskega prostorskega načrta, ki bi omogočil  umestitev zaporov v že obstoječi objekt, ceste v Zapolju prepustila občini, medtem ko so te trenutno v zasebni lasti. Pretekli konec tedna je civilna iniciativa v Logatcu že zbirala podpise zoper umestitev zaporov v Zapolje. Prisluhni.

Preberi več

V STAREM TRGU MORAJO POSKRBETI ZA PROMETNO VARNOST

2014-09-10

Stari trg, tako kot vsa stara naselja, pesti pomanjkanje parkirnih prostorov. Novo šolsko leto pa je znova odprlo vprašanje varnosti otrok, ki na poti v šolo prečkajo regionalno cesto. Občina jim želi zagotoviti varno pot v šolo in v Starem trgu urediti tudi avtobusni promet. Poslušaj.

Preberi več

POD SEKIRICO SE ZAČENJA SKAKALNA SEZONA

2014-09-09

Člani smučarskega skakalnega kluba Logatec so poleti poprijeli za delo in s pomočjo sponzorskih sredstev izboljšali skakalnice pod Sekirico. Danes se že veselijo prve tekme. V skokih za regijski pokal se bo pomerilo kar 50 otrok, starih od 9 do 11 let.  Pred tekmo bo še slavnostno odprtje izboljšanih objektov, na katerem bosta plaketi prejela dolgoletna zaslužna člana Smučarskega skakalnega kluba Logatec Viktor Tršar in Janez Turk. Poslušaj.

Preberi več

60 LET LOVSKE DRUŽINE POSTOJNA

2014-09-09

V soboto je na Golobičevcu, ob tamkajšnji lovski koči, potekala proslava ob 60-letnici delovanja Lovske družine Javornik  Postojna, ki danes šteje 46 članov. Sobotno proslavo ob 60 –letnici Ld Javornik Postojna so lovci namenili predvsem druženju in povezovanju, saj so se dogodka udeležile tudi okoliške lovske družine. Podelili so tudi različna priznanja zaslužnim članom.  Poslušaj.

Preberi več

NAMENU PREDALI ČISTILNO NAPRAVO NA RAKEKU

2014-09-08

V petek so na Rakeku namenu predali čistilno napravo in kanalizacijski sistem, ki so ju s pomočjo evropskih sredstev zgradili v manj kot letu dni. Župan Marko Rupar je poudaril, da je investicija v zadnjih 70 letih največja na Rakeku. Investicijo so izvedli kot drugo fazo projekta odvodnjavanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Ljubljanice, zanj pa je občina Cerknica v zadnjem trenutku pridobila evropska sredstva. Poslušaj.

Preberi več

OBČINA JE KONČNO KUPILA BAZEN V ZAPOLJU

2014-09-08

Logaška občina je to poletje  uresničila načrte in izpolnila obljubo občanom ter odkupila bazen v Zapolju. Športni objekt, ki ga je pred desetletjem zgradil logaški podjetnik Rajko Žakelj, je zaradi posledic gospodarske krize pred štirimi leti zaprl vrata. Konec avgusta je občina, tudi zaradi pritiska občanov, bazen  za pol milijona evrov kupila od NLB Leasinga. Prisluhni.

Preberi več

ELEKTRIKO BI BILO SMISELNO SPELJATI POD ZEMLJO

2014-09-07

Darko Cerkvenik iz Elektro Primorske zagotavlja, da je vzpostavitev nemotene oskrbe postojnske občine prek daljnovoda  prioriteta.  Februarski žled pa je pokazal, da bi bilo med Postojno in Pivko smotrno elektriko speljati pod zemljo. Poslušaj prispevek.

Preberi več
 
 
 
 
 

Ne preslišite

06:00 - Novice - Infonet

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/RADIO_94_zUR_Valter_Leban5867.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

Za občino je ključnega pomena: