PRIHAJA DOS-RAS-EXTREME

undefined

 
 
 
 
 
 

PRAVILA - EU VOLITVE MAJ 2014

undefined

PRAVILA

 
 
 
 
 
 

Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

/uploads/news/images.jpg ČAS JE ZA VAŠ OGLAS!

2014-04-21

AKCIJA OB 20 LETNICI RADIA 94 – PREDSTAVITEV 20-ih MALIH PODJETNIKOV – TRGOVCEV, FRIZERJEV, KOZMETIČARJEV, MEHANIKOV, PREVOZNIKOV, FOTOGRAFOV, GOSTILNIČARJEV IN DRUGIH… Z IZVIRNIMI, DOMISELNIMI REŽIRANIMI OGLASI. Podaljšujemo čas prijave:  do 20. aprila se lahko prijavite na urednistvo@radio94.si in dobili boste natančnejša navodila. Najboljši trije oglasi bodo nagrajeni. Prva nagrada: oglaševanje na R94 v vrednosti 1000 evrov.

ČAS JE ZA –VAŠ OGLAS!

Preberi več

DRŽAVA NAJ ZAGOTOVI SREDSTVA!

2014-04-18

Skupina županov občin, ki niso dobile sredstev kohezijskega sklada in Evropskega sklada za regionalni razvoj za 11 okoljskih projektov, od vlade RS zahtevajo takojšnjen sklep o zagotovitvi tega denarja. Tega pričakujejo do 30 aprila. Več Robert Smrdelj.

Preberi več

STRATEGIJA JE NUJNA IN POMEMBNA

2014-04-18

Zavod Industrijska cona Podskrajnik (zavod ICP)  je v sodelovanju z občino Cerknica in NEC Cerknica v sredo pripravil okroglo mizo o razvoju gospodarstva v cerkniški občini. Povabilu k sodelovanju so se odzvali številni podjetniki, ki so prispevali svoje poglede, stališča ter predloge in pobude o sami industrijski coni Podskrajnik pa tudi o strategiji razvoja gospodarstva v občini, ki jo pripravljajo na NEC-u. Prisluhni.

Preberi več

O PRIHODNOSTI NEPRAKTIČNE MLADINE

2014-04-18

Mreža slovenskih nevladnih mladinskih klubov pod skupnim imenom Ustanova Pohorski bataljon združuje 15 klubov. Konec tedna v Mladinskem klubu Nade Žagar v Ilirski Bistrici pripravljajo konferenco o prihodnosti ťnepraktičneŤ mladine. Poroča Anja Hofman – poslušaj.

Preberi več

/uploads/news/kacin.jpg O BANČNIH BILANCAH IN ŠE MARSIČEM

2014-04-18

O bančnih bilancah, skupnem trgu evropske unije, vojnah in miru, nacionalnem interesu in svoji viziji Evropske unije je spregovoril Evropski poslanec Jelko Kacin. NAROČENA OBJAVA

Preberi več

/uploads/news/manja_3.jpg ZADNJE PLENARNO ZASEDANJE EU PARLAMENTA

2014-04-17

Danes se je končalo zadnje plenarno zasedanje EU parlamenta pred majskimi volitvami. Na poti domov smo na Frankfurtskem letališču ujeli Manjo Toplak, ki je nam je povedala kako je potekalo zadnje zasedanje EU parlamenta v tej sestavi. Poslušaj

Preberi več

BORUT PAHOR NAGRADIL PROSTOVOLJKO MARICO ZGONC Z BLOK

2014-04-17

Najvišjega državnega priznanja na področju prostovoljstva se je razveselila Bločanka Marica Zgonc. Nagrade za leto 2013 sta v sredo podelila  predsednik republike Borut Pahor in predsednik odbora za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva Primož Jamšek. Dobro voljo nagrajenke Marice Zgonc ne poznajo le Bločani,saj deluje širše v regiji.

Preberi več

NA VIŠJI STROKOVNI ŠOLI PODELILI DIPLOME

2014-04-17

Minuli teden so  že osmič slovesno  podelili diplome 40-im študentom Višje strokovne šole Postojna, ki so uspešno zaključili dveletni študij ter pridobili višjo strokovno izobrazbo, in sicer 12 diplomantom programa poslovni sekretar,  21 inženirjem strojništva ter 7 inženirjem gozdarstva in lovstva. Poslušaj.

Preberi več

DOMAČINI BREZPLAČNO ŠE V EKOMUZEJ

2014-04-17

Od konca septembra lani pa do danes si je Ekomuzej Pivških presihajočih jezer v Slovenski vasi pri Pivki ogledalo že 2.500 obiskovalcev.  S sklepom občinskega sveta si ga bodo občani Pivke,  tako kot Park vojaške zgodovine, lahko ogledali zastonj. Občani, so prepričani v občinski upravi, morajo vedeti, kam je šel denar. Prisluhni.

Preberi več

KRIZNI ŠTAB ŽLED V STRASBOURGU

2014-04-16

Zadnje plenarno zasedanje tega sklica Evropskega parlamenta so spremljali tudi Slovenci, ki jih v Strasbourgu običajno ne vidimo. Gre za okoli 35 pripadnikov kriznega štaba Žled iz Postojne in okolice. Skupino so sestavljali prostovoljni gasilci, sodelavci Rdečega križa, uslužbenci Centra za socialno delo za Postojno ter predstavniki občin Postojna in Loška dolina. Pogovarjali smo se s Sandijem Gerzetičem, Eriko Dekleva, Patricijo Može, Janezom Komidarjem in Sandijem Curkom. Prisluhni.

Preberi več

DELO ZAČELA NOVA SKUPINA PROGRAMA PODJETNO V SVET PODJETNIŠTVA

2014-04-16

Minuli teden je  po  vseh slovenskih regijah znova stekel projekt Podjetno v svet podjetništva 2014, ki je namenjen spodbujanju podjetništva med mladimi in njihovemu zaposlovanju. Nova skupina udeležencev je delo začela tudi na Regionalni razvojni agenciji v Pivki. Deset udeležencev bo delo končalo 10. avgusta. Skupaj bodo torej manj časa kot predhodne skupine. Poslušaj prispevek.

Preberi več

LEDENA UJMA JE NAVDAHNILA ŠTEVILNE FOTOGRAFE

2014-04-16

Fotografski natečaj Ledena ujma ali ledena lepota, ki sta ga pripravila   Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Postojna in Mladinski center Postojna, se je zaključil v nedeljo. Februarska ledena ujma je bila očitno tudi hvaležen motiv za številne fotografe, saj je bil odziv izjemen.  Zdaj dvajset najboljših izbira strokovna komisija, najboljše tri pa bodo določili obiskovalci razstave. Prisluhni.

Preberi več

VELIKONOČNA USTVARJALNICA DRUŠTVA PRESTOP

2014-04-16

Društvo za višjo kakovost življenja Prestop danes vabi na velikonočno ustvarjalnico. Društvo je v goste povabilo tri izkušene mentorice. Če bi želeli izdelati svoj pirh – praskanko, lahko s seboj prinesete v čebuli pobarvano jajce in olfa nož. Več v prispevku.

Preberi več

OBVOZNICO SI ŽELIJO ČIM PREJ, AVTOCESTO TUDI

2014-04-15

Dela  na celotni trasi obvoznice okoli Ilirske Bistrice   potekajo intenzivno. Nekaj zagat občini povzroča dejstvo, da še nima sprejetega proračuna. Na delu obvoznice bi namreč, v okviru projekta Oskrbe Obale in Krasa s pitno vodo, morali na stroške občine vgraditi nov vodovod. O avtocesti pa so se začeli pogovarjati tudi s hrvaško stranjo. Več v prispevku.

Preberi več

GASILSKE POSTAJE ŠE NE BO, LESTVE PA TUDI NE

2014-04-15

Gradnja nove gasilske postaje v Postojni  in nakup avtolestve ostajata želji.  Po propadlih dogovorih z državo in negativni oceni dveh potencialnih rešitev so na občini spet na samem začetku.  Za najprimernejšo še vedno oziroma znova velja  4 milijone vredna  investicija ob porodnišnici, za katero je občina že izdelala projektno dokumentacijo in za to porabila skoraj 125 tisoč evrov.Tudi nakup avtolestve  za PGD Postojna se zaradi luknje v proračunu kar naprej odmika. Še posebej zato, ker je interes sosednjih občin za nabavo skupne, kar 600 tisočakov vredne lestve, premajhen. Poslušaj.

Preberi več

PRODAJA IZDELKOV V POSTOJNSKIH TIC-IH

2014-04-14

Postojnski zavod Znanje je pred časom objavil razpis, s katerim poziva vse obrtnike in druge ustvarjalce k prodaji lokalnih izdelkov domače in umetnostne obrti v turistično informacijskih centrih v Postojni. K  sodelovanju vabijo čebelarje, predelovalce sadja in zelenjave,  glede na bogato tradicijo lesarske panoge pri nas, računajo tudi na izdelke iz lesa. Več v prispevku Dragane Čolić.

Preberi več

NA CERKNIŠKEM DELUJE NOVO TURISTIČNO DRUŠTVO

2014-04-14

V Cerknici imajo od letošnjega januarja dve turistični društvi. Pobudniki letos ustanovljenega Turističnega društva Cerkniško jezero so se za ta korak odločili, ker so pripravljeni, da pod eno streho združijo ponudnike turističnih storitev, od sobodajalcev, turističnih kmetij in vodičev do pridelovalcev in izdelovalcev domačih izdelkov. Prisluhni.

Preberi več

OBISKALI SMO USTVARJALCE NAGRAJENEGA BRINJA

2014-04-14

Literarno glasilo Brinje iz ilirskobistriške Osnovne šole Dragotina Ketteja je bilo v marcu nagrajeno kot najboljše literarno glasilo v celoti med različnimi glasili 29 slovenskih osnovnih šol. Anja Hofman je obiskala učence – ustvarjalce glasila in njihove mentorje. Prisluhni pogovoru.

Preberi več

STEČAJNI UPRAVITELJ OČITKE ZAVRAČA

2014-04-14

Kot smo poročali, so zaposleni v novovaškem Novolitu vložili  kazensko ovadbo zoper neznanega storilca zaradi suma odtujitve premoženja in oškodovanja stečajne mase v stečajnem postopku Novolita, ki naj bi se zgodila v prisotnosti namestnika stečajnega upravitelja. Stečajni upravitelj Valter Stepan odgovarja,  da gre za lažno prijavo, ki je del negativne kampanje Juba, ki je preko družne EPS izolacije najemnik Novolita. Na ta način želi ceneje do premoženja novovaške tovarne.  Več v prispevku.

Preberi več

VARUHINJA JE V ILIRSKI BISTRICI TUDI HVALILA

2014-04-14

Ilirsko Bistrico je v sklopu rednih obiskov obiskala varuhinja človekovih pravic Vlasta  Nussdorfer s svojo ekipo.  Kot pozitivno v občini je izpostavila zelo majhno število deložacij in urejeno bivalno enoto za brezdomce. Varuhinja se je sestala tudi s sedmimi posamezniki, ki so izpostavili svoje težave. Poslušaj.
 

Preberi več
 
 
 
 
 

Ne preslišite

13:30 - Glasbene želje SMS 051 628 111

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/TULIPANII.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

Napis na domobranskem spomeniku v Grahovem: