Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

PO-STOJ-NA ŽIVI ULICI

2015-08-27
V nedeljo bosta Mladinski center Postojna in Boreo sredi Postojne pripravila tržnico nevladnih organizacij po sloganom PO-STOJ-NA  živi ulici. Na tržnici se bodo predstavljale številne nevladne organizacije, člani Lokalne akcije skupine med Snežnikom in Nanosom, športniki …  prvič pa bodo organizirali tudi živo tržnico – projekt, v katerem so knjige ljudje – posamezniki  z drugačnimi življenji oziroma življenjskimi zgodbami, ki so jih pripravljeni razkriti.  Več v prispevku.
Preberi več

MITJA NIKOLIČ ZADOVOLJEN S PRIPRAVLJALNIMI TEKMAMI

2015-08-27
Med pripravami na evropsko prvenstvo v košarki se je za nekaj ur v domači Postojni ustavil reprezentant Mitja Nikolič, ki bo danes zvečer s Srbijo igral predzadnjo pripravljalno tekmo. S svojimi dosedanjimi predstavami je zadovoljen in vesel je, da ostaja v končnem naboru reprezentantov. Poslušaj.
Preberi več

BEGUNCI TUDI V POSTOJNI IN LOGATCU?

2015-08-27

Slovenija  naj bi za namestitev povečanega števila beguncev poleg namenskih kapacitet v Ljubljani in Mariboru uporabila tudi v Center za tujce v Postojni in počitniški dom Debeli rtič. Omenja se tudi možnost nastanitve v objektih uprave za zaščito in reševanje v Logatcu. V Občini Postojna se je včeraj že sestal štab občinske civilne zaščite v ožji sestavi. Ugotovili so, da je najprej treba pridobiti uradne informacije z nacionalne ravni, ki jih pričakujejo jutri, ter pripraviti akcijski načrt, ki bo vključeval področja varnosti, logistike, socialne in zdravstvene oskrbe.Župan Občine Logatec Berto Menard je za STA povedal, da je bil o morebitni nastanitvi beguncev na območju občine seznanjen iz medijev. Občina Logatec pričakuje, da jo
bo  vlada oz. resorno ministrstvo čim prej seznani o morebitni nastanitvi beguncev in pričakovanih uslugah, ki naj bi jih beguncem občina nudila.Preberi več

BO V DOLENJI VASI UNESCOVA TOČKA?

2015-08-26
Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar se je pred včerajšnjim delovnim obiskom na gradu Snežnik ogledala Hišo izročila v Dolenji vasi pri Cerknici, kjer so ji predstavili mednarodni projekt V istem čolnu – Mladi čuvarji izročila, v okviru katerega na mlade prenašajo mojstrska znanja in veščine prednikov. Ob obisku so se sodelavke v Hiši izročila z ministrico pogovarjale tudi o tem, kaj lahko na ministrstvu naredijo za to, da se projekt februarja ne bi zaključil. Idej imajo še veliko.  Ukvarjajo se tudi s tem, da bi na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine uvrstili tradicionalni jezerski čoln drevak, izdelovalca mojstra Antona Lovka kot nosilca dediščine ter Hišo izročila kot skrbnika izobraževalnih programov.  Poleg tega si prizadevajo, da bi Hiša izročila postala Unescova točka. Poslušaj.

 
Preberi več

PLANINSKA JAMA DOBRO OBISKANA

2015-08-26
O obisku Planinske jame  smo se pogovarjali z Zvonkom Samsom, predsednikom Jamarskega društva Planina. Povedal je, da je obisk jame letos neprimerljivo boljši od lanskega, spregovoril pa je tudi o dramatičnem reševanju potapljača to poletje. Poslušaj.
Preberi več

POMOČ ZA BEGUNCE ZBIRAJO TUDI V POSTOJNI

2015-08-26
Humanitarno društvo ADRA Slovenija do četrtka zbira oblačila, higienske pripomočke in opremo za begunce v mestu Molyvos na Lezbosu. Zbrano humanitarno pomoč bodo z letalom Adria Airways v petek prepeljali na ta grški otok. Med zbirnimi mesti je tudi Mladinski center v Postojni, kjer pomoč zbirajo danes od 9. do 15. ure in jutri od 9. do 12. ure. Zbirajo: športne čevlje, spalne vreče, šotore, spalne podlage, klobuke, senčnike, razdelilnike za el. naprave in polnilce za različne mobilne telefone, obleke za dojenčke in otroke vseh starosti, plenice, damske vložke, zobne ščetke in zobne paste, sanitetni material in osnovna oblačila (kratke hlače, majice, trenirke, spodnje perilo). Ne zbirajo hrane, vode in ostalih stvari, ki niso na seznamu, saj so omejeni s pravili prevažanja tovora na letalih.
Preberi več

DOKAPITALIZACIJA NA REDNI SEJI

2015-08-26
Svetniki Občine Postojna iz vrst SDS, Nsi, Tek za Napredek in Liste Skupaj-Poper, za mesto in podeželje, zavračajo obravnavo dokapitalizacije družbe POSTOJNA TURIZEM d.o.o. in rebalansa proračuna za leto 2015 na dopisni seji občinskega sveta,  in od župana Igorja Marentiča pričakujejo, da bo omenjeni temi uvrstil na dnevni red redne seje. Z Občine Postojna odgovarjajo, da bodo zahtevo svetnikov spoštovali in dokapitalizacijo družbe Postojna turizem obravnavali na seji občinskega sveta. Poslušaj.
Preberi več

VRATA ŠOLE V ZAGORJU BODO ZAPRTA VSAJ ENO LETO

2015-08-25
Na Osnovni šoli Pivka si želijo, da bi bili na novo šolsko leto že čisto pripravljeni, a žal so se dela v okviru energetske sanacije stavb vrtca in šole malo zavlekla. Delo v septembru bodo zato morali nekoliko prilagoditi. Vrata podružnične šole v Zagorju pa bodo v tem šolskem letu zaprta, saj je otrok premalo. Normativ je namreč pet otrok na oddelek. Več v pogovoru z ravnateljico Alenko Tomšič.
Preberi več

ŠE ZADNJI DEL ŠPORTNIH POČITNIC

2015-08-24
Počitnice so se za otroke iz Postojne in okolice začele športno, saj jih je na igrišča in morje v okviru počitniškega programa povabila Športna zveza Postojna.  Vajeti v roke je nato vzel Mladinski center Postojna, kjer so počitnice obarvali ustvarjalno, zadnji teden avgusta pa bo spet na vrsti šport. Več v prispevku.
Preberi več

TABORNIKI STRNILI VTISE O JAPONSKI

2015-08-23
Med 30 tisoč skavti na Japonskem so bili tudi postojnski taborniki. Spomine in doživetja z Jambreeja so z nami delili Nina Kapelj, Pia Šarko, Martin Podbregar in Neža Kapelj. Prisluhni.
Preberi več

PESTRO V PODCERKVI

2015-08-22
v Podcerkvi v Loški dolini bo v naslednjih dneh potekalo pestro kulturno dogajanje. Zavod Ars Viva pripravlja kar tri dogodke - gledališkega, filmskega in slikarsko delavnico. Poslušaj.
Preberi več

ŽE DESETA MALA JUŽNA

2015-08-21
Jutri bo v Gradu na Dolnjem Zemonu potekala tradicionalna prireditev Mala južna, turistično - kulinarični dogodek v organizaciji Kulturnega društva Grad – Dolnji Zemon. Letos bo stare jedi, značilne za območje reke Reke, Brkinov in zgornje Pivke pripravljalo 11 društev. Ob 10., jubilejni prireditvi pa bo Primorsko numizmatično društvo izdalo priložnostno razglednico s priložnostnim žigom
Preberi več

TIC POSTOJNA DOBRO OBISKAN

2015-08-21
Notranjsko-primorsko regijo največ turistov obišče poleti, najvišje število obiskovalcev beleži Postojna s svetovno znano Postojnsko jamo. V novem Turistično informacijskem centru v Postojni največ turistov informacije išče prav o tej kraški znamenitosti. Novi Tic je julija letos obiskalo 955 turistov
Preberi več

PETI VEČER POD KOZOLCEM

2015-08-20
Turistično društvo Pudgura nadaljuje s četrtkovimi večeri pod kozolcem. Danes bo na vrsti že peti letos. Tokrat bo Andreja Penko predstavila Jamborno cesto, nekdaj pomembno pot, ki je vodila od Planine mimo Studenega do Razdrtega, po kateri so vozili jambore in druge tovore v pristanišča na severnem Jadranu.
Preberi več

ROK NATEČAJA ZA NAJBOLJŠE DRAMSKO BESEDILO SE POČASI IZTEKA

2015-08-20
Organizacijski odbor Premskih srečanj je razpisal natečaj za najboljše dramsko besedilo. Avtorji imajo čas za oddajo do konca avgusta, o izboru pa bodo obveščeni na Premskih srečanjih, ki bodo 26. septembra na gradu Prem. Najboljše besedilo bo izšlo tudi k v knjižni obliki. Dela na sedežu območne izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti Ilirska Bistrica sprejemajo do konca poletja.
Preberi več

30 LET KOŠANSKEGA BALINARSKEGA KLUBA

2015-08-19
Balinarski klub Košana letos praznuje 30-letnico. Ustanovljen je bil kot del sekcije Športnega društva Košana, danes ima skoraj 120 članov. Košanski balinarji So uspešni na številnih tekmovanjih, v njihovih vrstah so tudi dolgoletni državni reprezentanti. Spomladi so bralci Primorskih društvu dodelili tudi naziv NAJ balinarsko društvo Primorske. Jubilej bodo obeležili ta petek na balinišču v Dolnji Košani.
Preberi več

V LAS-u ŽELIJO RAZŠIRITI ČLANSTVO

2015-08-19
Lokalna akcijska skupina med Snežnikom in Nanosom je ustanovljena z namenom uresničevanja usmeritev lokalnega trajnostnega razvoja na območju občin Ilirska Bistrica, ne Pivka in Postojna. V naslednjem programskem obdobju bodo poskusili pospešiti razvoj lokalnih območij in s tem ustvariti možnosti za nastanek novih delovnih mest, višje kakovosti bivanja, boljše dostopnosti ter ne nazadnje ohranjanje kulturnih in krajinskih značilnosti ter obvladovanje demografskih sprememb.
Preberi več

PRI JAMI PODIRAJO REKORDE

2015-08-19
Število obiskovalcev Postojnske jame in drugih znamenitosti, s katerimi upravlja družba Postojnska jama, je v teh dneh izjemno: samo v nedeljo, 16. avgusta so skupaj zabeležili skoraj 11.000 obiskov, od tega v Postojnski jami dobrih 6.400. Rekordi so ponovno padali včeraj, ko je Postojnsko jamo obiskalo 6.530 gostov, vseh obiskov skupaj pa je bilo skoraj 11.500.
Preberi več

KOŠARKARSKI VETERANI NA SP ČEZ LUŽO

2015-08-18
Svetovnega prvenstva košarkarskih veteranov, ki bo od 22. do 30. avgusta potekalo v ameriškem Orlandu, se bodo udeležili tudi trije postojnski košarkarji, Zlatko Šantelj – Role, Aco Simikič in Mitja Muha. Na prvenstvu pod okriljem FIMBA se bo tokrat predstavilo rekordno število moških in ženskih ekip (211), ki se bodo pomerile v 17. starostnih kategorijah. Prisluhni.
Preberi več

FILMARJI V POSTOJNI

2015-08-18
Danes se v Postojni začenja druga izdaja festivala kratkih filmov Muvit 6x60. Organizator – agencija Diggit je k sodelovanju povabila kreativne filmske ekipe, ki se želijo spopasti s časom. Prvi Muvit se je lani uspešno odvil v Radovljici, sodelovalo je 19. ekip. Trije letošnji filmi bodo nagrajeni, najboljši bo prejel 1500 evrov, podelili pa bodo tudi nagrado občinstva. Film, ki bo najbolj všeč gledalcem, bo nagrajen s 600 evri, 400 pa jih bo dobil tisti, ki bo posnet na postojnskem. Projekcija filmskih izdelkov bo v petek v Kulturnem domu Postojna. Več v posnetku.
Preberi več
 
 
 
 
 

Ne preslišite

22:00 - Večer z glasbo na 94

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/PREDJAMSKI_GRAD_-_Valter_Leban-5578.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

NAJ POLETJE - iščemo Naj učiteljico ali vzgojiteljico. Vaši predlogi: