Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

MARENTIČ ČESTITKE SPREJEMAL ŽE TRETJIČ

2014-10-24

Postojnska občinska volilna komisija je po dolgih urah napetega pričakovanja včeraj pozno zvečer le zaključila s pregledovanjem dokumentacije na vseh 30-ih občinskih voliščih. Po novem štetju glasovnic je Igor Marentič prednost pred  Jernejem Verbičem povečal za en glas. Marentič, še neuradno novi postojnski župan, je včeraj čestitke sprejemal že tretjič po nedeljskih volitvah. Verbič je ob čestitki Marentiču izrazil željo po nadaljnjem sodelovanju v korist občanov in občine Postojna in mu zaželel, da bi nadaljeval dobro delo vseh, ki so občino vodili v preteklih 12-ih letih. Več v prispevku.

Preberi več

CERKNIŠKI KOŠARKARJI VABIJO NA OGLED DOMAČE TEKME

2014-10-24

Članska ekipa Košarkarskega kluba Cerknica  je prvo tekmo v novi sezoni konec avgusta odigrala na Jesenicah. Danes ob 18.30 pa jo čaka prva domača tekma v tej sezoni. Ekipa je mlada, a v tretji slovenski košarkarski ligi zahod si je pod vodstvom trenerja Aleša Lenassija zadala jasen cilj:  zgornji del prvenstvene lestvice. Poslušaj.

Preberi več

GOBARSKI PRAZNIK NA PREGARJAH

2014-10-24

Ta vikend bo v brkinski vasi Pregarje pri Ilirski Bistrici potekal tradicionalni gobarski praznik. Kulturno turistično društvo Pregarje že deveto leto zapored organizira prireditev za vse ljubitelje narave, nabiranja gob in gobjih jedi.  Po besedah bivšega predsednika Kulturno-turističnega društva  Pregarje  Roka Jurića, je gobarski praznik za vaščane Pregarij izrednega pomena. Je pokazatelj, da društvo dela dobro.  Z leti je postal ena večjih prireditev s širšim obiskom v Brkinih in je priložnost, da domačini obiskovalcem pokažejo neokrnjeno naravo Brkinov. Pomeni tudi promocijo še ene ključnih brkinskih  znamenitosti  – sadjarstva. Več v prispevku. Poslušaj.

Preberi več

KOŠANSKI BALINARJI V SUPERLIGI

2014-10-24

Balinarji iz Košane so postali člani tako imenovane Super lige, v katero so vključeni najboljši balinarski klubi v Sloveniji. Njihov cilj je obstanek v ligi, prvo domačo tekmo bodo člani Balinarskega kluba Košana odigrali jutri v dvorani Rešta v Pivki in sicer proti aktualnim državnim prvakom. Poslušaj.

Preberi več

KDAJ OVK RAZPIŠE PONOVNE VOLITVE?

2014-10-23

Dušan Vučko, direktor Državne volilne komisije: OVK Postojna bo morala presoditi, ali nepravilnosti so in ali bi lahko vplivale na izid; in če gre za takšne nepravilnosti, ki jih ni mogoče odpraviti (npr. neveljavne glasovnice) potem ji ne preostane drugega, kot da na podlagi Zakona o lokalnih volitvah razpiše ponovne volitve in sicer za tisto volišče, kjer je takšna nepravilnost ugotovljena. Te se razpišejo na podlagi obstoječih kandidatur in se morajo opraviti najkasneje v 15-ih dneh od dneva razpisa. Poslušaj.

Preberi več

BODO V POSTOJNI VOLILI ŠE ENKRAT?

2014-10-23

Postojnski povolilni klobčič se vse bolj zapleta. OVK je včeraj ugodila zahtevi volilnega štaba Jerneja Verbiča in za strogo zastraženimi vrati ponovno preštela glasovnice s petindvajsetih volišč v Občini Postojna. Zaradi dveh  nepravilnosti - neujemanja med volilnim imenikom in številom oddanih glasovnic se je zvečer namreč odločila, da bo, namesto na zahtevanih sedmih,  preverila dokumentacijo na vseh 30 voliščih. Medijem,  ki so sicer ostali pred vrati, je predsednica komisije Mateja Geržina povedala da, ponovno štetje spremljajo predstavniki volilnih odborov in volilnih štabov obeh županskih kandidatov. S pregledovanjem bodo nadaljevali danes ob 14. 30.  Kdo je pred vrata, za katerimi na postojnski občini poteka delo komisije, postavil varnostnike, pa ostaja skrivnost. Možnih scenarijev po zaključenem pregledu dokumentacije na vseh 30-ih voliščih je več, po enem od njih bodo Občani občine Postojna župana volili še enkrat. Poslušaj.

Preberi več

PESTRO MED KROMPIRJEVIMI POČITNICAMI

2014-10-23

Pred vrati so krompirjeve počitnice. Več društev in različnih ustanov bo tudi v naši regiji poskrbelo, da otroci ne bodo sami doma. Počitniški program bo tako potekal v Hiši izročila v Dolenji vasi,  v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer in v organizaciji Društva prijateljev mladine ter Centra za socialno delo Ilirska Bistrica. V delavnicah, kuhariji, potepih, peki kruhkov, glasbi ... bodo uživali šolarji. Poslušaj.

Preberi več

SKAVTSKI IZZIV V LOGATCU

2014-10-23

Logatec so minuli konec tedna preplavili skavti, saj je po okoliških gozdovih in planotah, pa tudi po naseljih, potekal tradicionalni orientacijski izziv Jakec. Prireditev, ki so jo skavti letos organizirali že sedemnajstič zapored, je zbrala kar 700 udeležencev vseh starosti z vseh koncev Slovenije, poleg njih pa še okoli sto organizatorjev. Prisluhni.

Preberi več

V DOLNJEM LOGATCU ZAČENJAJO KATEHEZE

2014-10-23

V župniji Dolnji Logatec danes ob 20. uri začenjajo s katehezami z naslovom Kristus ima moč spremeniti tvoje življenje, nam je povedal tamkajšnji župnik Janez Kompare. Poslušaj.

Preberi več

IGRIVA KOŠARKA V CERKNICI

2014-10-22

Malčki in osnovnošolci v Cerknici so komaj pričakali današnjo sredo, saj mineva v znamenju igrive košarke, unikatnega projekta Košarkarske zveze Slovenije, s katerim je NBA poleti podpisala dveletno pogodbo.  Otroci  se bodo to dopoldne  učili  prvih košarkarskih veščin, švigajo poligonih, barvali razglednice o Lipku in se z njim fotografirali tudi ob pomoči domačega košarkarskega kluba.   Na obisku sta tudi Uroš Slokar in predstavnik NBA za Evropo. Poslušaj prispevek.

Preberi več

NOVA MOSTOVA PRI PONIKVAH

2014-10-22

V četrtek je cerkniški župan Marko Rupar pred vasjo Ponikve nad Begunjami pri Cerknici prerezal trak ob odprtju mostov čez Cerkniščico in vzporedni potok. Nova mostova sta nadomestila stara, ki sta bila dotrajana. Zanju je občina namenila 80 tisoč evrov. Odstranili so tudi avtobusno postajališče, saj bodo uredili novega, takega, kot jih postavljajo po vsej občini. Poleg tega so sanirali zemljišče med obema mostovoma, strugi potokov pa razširili. Poslušaj.

Preberi več

LOŠKA DOLINA JE PRAZNOVALA

2014-10-21

Na slavnostni seji ob občinskem prazniku  so v nedeljo v Loški dolini podelili najvišja občinska priznanja. Srebrne grbe so prejeli Gasilska zveza Loška dolina, Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin Ars Viva  in Balinarski klub Loška dolina, Županovi priznanji sta šli letos v roke Damjanu Janešu, poveljniku civilne zaščite ter pihalnemu orkestru Kovinoplastika Lož za aktivno kulturno udejstvovanje na prireditvah in 140 let delovanja. Več v prsipevku.

Preberi več

LISTA POPER BO VLOŽILA UGOVOR

2014-10-21

Infarktna končnica je župansko mesto  v Postojni za glas več prinesla Igorju Marentiču.   Lista Skupaj-Poper, ki je na letošnjih lokalnih volitvah za  županskega kandidata v Postojni predlagala Jerneja Verbiča, pa je napovedala, da bo na občinsko volilno komisijo podala ugovor zaradi suma nepravilnosti pri delu volilnih organov. Poslušaj.

Preberi več

MARENTIČU GLAS VEČ

2014-10-20

Ko je občinska volilna komisija v Postojni preštela še glasovnice, ki so prispele po pošti, je ugotovila, da je Igor Marentič prejel glas več kot Jernej Verbič. Zaradi tesnega izida lahko pričakujemo ugovor zoper delo volilnih organov oziroma zahtevo za ponovno štetje glasovnic. O tem, ali je zahteva za ponovno štetje upravičena, odloča občinska volilna komisija. Ugovore je sicer mogoče vložiti še danes do polnoči. Boštjan Stegel iz tabora Jerneja Verbiča nam je povedal, da se bodo o tem odločili čez dan, Igor Marentič pa je že obljubil, da bo župan vsem občanom in da bo držal svoje obljube. Poslušaj.

Preberi več

POSTOJNA ŠE NIMA ŽUPANA

2014-10-20

Po včerajšnjem 3. krogu županskih volitev Postojna še nima župana. O njem bodo odločili glasovi po pošti - po neuradnh podatkih naj bi jih bilo sedem - saj je razlika med vodilnim Igorjem Marentičem in Jernejem Verbičem skromnih pet glasov. Poslušaj, kaj sta povedala. 

Preberi več

V ILIRSKI BISTRICI SLAVIL ROJC

2014-10-20

Volivci občine Ilirska Bistrica so se odločili, da drugi županski mandat zaupajo aktualnemu županu Emilu Rojcu, ki je protikandidatko Kristino Valenčič prehitel za 103 glasove. Ta je z rezultatom, kot pravi, zadovoljna, Rojc pa je napovedal spremembe v občini že z današnjim dnem. Poslušaj.

Preberi več

KK PLAMA PUR Z OKREPITVAMI V NOVO SEZONO

2014-10-17

Košarkaški klub Plama Pur to soboto uradno vstopa v novo tekmovalno sezono. Članska ekipa se bo v 2. slovenski košarkaški ligi pomerila proti Košarkaškemu klubu Lastovka iz Domžal, ki velja za favorita lige, ampak v mesto pod Snežnikom se je vrnil Nejc Glavaš! Lani so bistriški košarkarji prvič igrali v 2. ligi in so že od začetka sezone presegali pričakovanja. Tekmovalno leto so zaključili z osvojenim drugim mestom in s tem uvrstitvijo v dodatne kvalifikacije za preboj v prvo ligo. Poslušaj prispevek Eve Logar.

Preberi več

CANTABILE TUDI V SPOMIN FRANCETA PUNČUHA

2014-10-17

Simfonični orkester Cantabile se bo v nedeljo ob 19. uri predstavil v Cankarjevem domu na Vrhniki z novim projektom oziroma spominskim koncertom, že drugim letos. Prvi je bil posvečen žrtvam prve svetovne vojne, najnovejši pa je posvečen vsem, ki so se med 2. svetovno vojno bojevali za pravico, med njimi je bil tudi France Punčuh, Logatčan, ki je v Varšavi življenje rešil številnim Judom. Poslušaj.

Preberi več

MEŠANI PEVSKI ZBOR POSTOJNA VABI NA LETNI KONCERT

2014-10-17

Mešani pevski zbor Postojna se je odločil, da namesto poleti, kot je v navadi, letni koncert poslušalcem ponudi jeseni, saj je zbor poleti precej nastopal. Zbor bo letni koncert izvedel to nedeljo ob 19. uri v dvorani Glasbene šole Postojna. Nekaj pesmi ljubitelji zborovskega pevska na Postojnskem že poznajo, so pa tudi skladbe, ki jih bodo premierno zapeli na Sozvočenjih konec novembra. Prisluhni.

Preberi več

KONJENIŠKI KLUB POSTOJNA VABI NA OBISK

2014-10-17

Konjeniški klub Postojna v nedeljo v sklopu projekta Simbioza giba, ki ga koordinira Olimpijski komite Slovenije in v sodelovanju s Konjeniško zvezo Slovenije, organizira  dneve odprtih vrat z naslovom DNEVI ODPRTIH VRAT ZA STAREJŠE OD 50+ DO 100+. Druženje bo med 9. in 17. uro potekalo v prostorih kluba, ki je na lokalni cesti med Prestrankom in Orehkom. V prvi vrsti je namenjeno starejši generaciji, čeprav bodo veseli vseh ljubiteljev konj. Prisluhni.

Preberi več
 
 
 
 
 

Ne preslišite

07:03 - Vsako jutro - Dobro jutro

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/MARENTIC_ZUPAN_-_Valter_Leban-8690.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

Premikanje ure z zimskega na poletni čas in obratno: