NEKAJ ZA 8. MAREC


undefined

GREMO SKUPAJ V KINO!

Ob 8. marcu, Dnevu žena vas vabimo v kino Pivka, kjer si bomo skupaj ogledali francosko komedijo Bog, le kaj smo zagrešili? Vstopnice za vas in vaše povabljence delimo vsak dan! Poslušajte Radio 94, in … se vidimo v Kinu Pivka v nedeljo, 8. marca ob 19. uri.

 
 
 
 
 
 
 

Oddaje na naši spletni strani

MALA RADIJSKA TRŽNICA
 
 
 
 
 
 

Tudi mi smo na:

 undefined

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Aktualno 

NOVI VRTEC BO VRATA ODPRL ŠE PRED NOVIM LETOM

2015-03-03
Druga faza gradnje  centralnega vrtca v Ilirski Bistrici se zaključuje.  Občina je za novi vrtec že odštela 2 milijona evrov, za tretjo fazo bo morala v občinski blagajni poiskati še 900 tisočakov.  Vrtec s površino 4500 kvadratnih metrov bo imel 14 oddelkov, v vsakemu oddelku bo prostora za 22 otrok.  Dela bodo zaključili pred novim letom, obljublja župan Emil Rojc. Poslušaj.
Preberi več

OBNOVA CESTE SKOZI IGA VAS SE BO NADALJEVALA

2015-03-03

Direkcija za ceste je iz Iga vasi v Loški dolini odpeljala stroje, obnove ceste  pa zaradi pomanjkanja ni zaključila. Za Radio 94 so na direkciji  konec leta 2013 povedali, da  obnove ne bodo zaključili pred letom 2016. Občani so bili ogorčeni, občina Loška dolina pa vztrajna. Dela bodo zato naprej stekla letos, vendar z večjim vložkom iz občinske blagajne. Prisluhni.

Preberi več

TAMARA URBANČIČ O VRTU KOT VIRU VESELJA IN ZDRAVJA

2015-03-03
 V Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer bo Tamara Urbančič pripravila tri predavanja o vrtu, ki naj nam bo v veselje in zdravje. Predstavila bo nevarnosti, ki jih za naše zdravje predstavljajo kupljena hrana in tretirana semena,  spregovorila bo o ureditvi vrta in predstavila permakulturo. Poslušaj.
Preberi več

V LAZAH BODO UREDILI KANALIZACIJO

2015-03-02
Med letošnje projekte občine Logatec sodi tudi kanalizacija v Lazah. Občina bo fekalno kanalizacijo uredila z lastnimi sredstvi. Za investicijo bo odštela milijon in pol evrov, nekaj denarja bodo morali prispevati krajani sami.  Delati bodo začeli sredi leta, če le ne bo pritožb na izbiro izvajalca. Poslušaj prispevek.
Preberi več

ČIŠČENJE CEST IN SPREHAJALNH POTI

2015-03-02
Cestne službe se čiščenja cest običajno lotijo aprila ali maja, v postojnski občini pa bodo ceste in pločnike očistili že v prvem tednu meteorološke pomladi. Župan Igor Marentič obljublja tudi, da bodo kmalu prehodne vse tiste sprehajalne poti,  ki jih je  poškodovala lanska ledena ujma. Poslušaj.
Preberi več

LOKOSTRELSKI KLUB ILIRSKA BISTRICA STAVI NA MLADE

2015-03-02
Pred mikrofon smo povabili ustanovitelja Lokostrelska kluba Ilirska Bistrica Lada Čeligoja. O zgodovini kluba je tekla beseda, o največjih dosežkih ilirskobistriških lokostrelcev, pa tudi o pogojih za trening. Poslušaj.
Preberi več

NARAVOVARSTVENA AKCIJA DRUŠTVA DROBNOVRATNIK

2015-02-27
Društvo Drobnovratnik jutri pripravlja naravovarstveno akcijo odstranjevanja grmovne zarasti v Velikem Drskovškem jezeru. Akcija je del projekta "Spoznavanje Pivških presihajočih jezer s kolesi". Namen akcije pa je odstraniti grmovje s približno 1 ha površine jezerskega dna, da bi izboljšali pogoje za uspevanje ogroženih vrst rastlin in živali na mokrotnem travniku. Več v prispevku.
Preberi več

IZGRADNJA BISTRIŠKE OBVOZNICE JE V DRUGI FAZI

2015-02-27
Obvoznica v Ilirski Bistrici, ki je v drugi fazi izgradnje, počasi že dobiva svojo končno obliko. Nadaljujejo se dela od Lesonita proti železnemu mostu. Kot je bilo načrtovano, pa so pred kratkim porušili tudi dve hiši. Kot pravi Župan Občine Ilirska Bistrica, Emil Rojc, je zaključek izgradnje predviden konec meseca avgusta. Najverjetneje bo prišlo do podaljšanja tega roka, vendar župan zatrjuje, da bo obvoznica končana še letos. Prispevek Eve Logar.
Preberi več

BLOŠKI SVETNIKI POTRDILI PRORAČUN

2015-02-27
Bloški svetniki so včeraj potrjevali letošnji proračun, ki je sicer manjši, kot je bil v preteklih letih. Prihodkov bo za 1.8, odhodkov pa za 2.1 milijona. Razliko bodo pokrili s prenosom sredstev iz preteklega leta. Letos bo zato tudi investicij manj. Sicer pa na Blokah upajo na čim prejšnjo finančno evropsko perspektivo, saj so v prejšnjih letih veliko denarja pridobili na evropskih razpisih. Poslušaj.
Preberi več

ODPRTJE STALNE RAZSTAVE MUZEJA KRASA

2015-02-26
Notranjski muzej po dveh letih intenzivnega dela danes odpira vrata stalne razstave Muzej krasa, ki je posvečena predstavitvi zgodovine in sedanjosti tega svetovnega fenomena. Razstavni prostori se raztezajo na 700 kvadratnih metrih v dveh nadstropjih stavbe muzeja v Postojni na Kolodvorski cesti 3, ki je bila za potrebe pokrajinskega muzeja pred petimi leti obnovljena tudi s pomočjo evropskih sredstev. Za postavitev krasoslovne zbirke pa je postojnski Zavod znanje v okviru Jadranskega čezmejnega programa IPA dobil dobrih 700 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Več v prispevku Blanke Markovič Kocen.
Preberi več

ŠAHOVSKO DRŽAVNO PRVENSTVO ZA OTROKE MED 8. IN 18. LETOM

2015-02-26
Na Bledu v tem tednu poteka Državno šahovsko prvenstvo za otroke od 8. do 18. leta, na katerem figure po črno belih poljih premika več kot 200 mladih šahistov. Tekmujejo v 12-ih kategorijah, med njimi pa je tudi 9 članov in članic ŠD Postojna. Letos na tekmovanju sicer niso tako uspešni kot lani, a vseeno še upajo na kakšno medaljo. Poslušaj
Preberi več

BO ČISTA LJUBLJANICA DVE STEKLA?

2015-02-25
Občini Pivka in Postojna sta že pred letom in pol izbrali izvajalce, ki bodo v okviru drugega dela projekta Čista Ljubljanica obnovili vodarno v Malnih in vodovod med obema krajema. Kohezijska sredstva so padla v vodo, pivški župan Robert Smrdelj pa dodaja, da so se že pojavile težave z bančnimi garancijami. Vendar pa ostaja optimist in verjame, da bodo dela v 40 milijonov težkem projektu kmalu stekla. Več v prispevku.
Preberi več

PARKIRNI PROSTORI PRED ZDRAVSTVENIM DOMOM IN VRTCEM CERKNICA

2015-02-25
V Cerknici namerava tamkajšnje občinsko vodstvo urediti dodatne parkirne prostore pri vrtcu in zdravstvenem domu. Za to so se odločili že ob gradnji novega vrtca, saj je bilo kmalu jasno, da nova prometna ureditev zahteva tudi več parkirišč. Za to investicijo, ki vključuje tudi ureditev javne razsvetljave, so v letošnjem proračunu rezervirali 80 tisoč evrov. Poslušaj.
Preberi več

OBČINA POSTOJNA RAZMIŠLJA O VSEBINI KALIČA

2015-02-24
Del parkirišča in izropani gostinski objekt na Kaliču bosta kmalu na dražbi in to za 200 tisočakov. Postojnčani so na to nekdanje smučišče močno navezani, zato se je občina v njegovem primeru odločila zaščititi javni interes. Oblikovala je posvetovalno skupino, ki jo bodo sestavljali ljudje različnih profilov in interesov, njene naloga pa bo oblikovanje programa Kaliča za 365 dni na leto. Tako bo, kot je prepričan postojnski župan Igor Marentič, Kalič bolj zanimiv tudi za investitorje. Poslušaj.
Preberi več

MEDGENERACIJSKI CENTER GABER

2015-02-24
Tudi v Loški dolini se ob vse bolj starajočem prebivalstvu zavedajo pomena medgeneracijskega sodelovanja. Eden od korakov k večjemu sožitju je zagotovo odprtje Medgeneracijskega centra Gaber v Starem trgu. V okviru Medgen borze Občina Loška dolina so ga odprli včeraj, ko je za obiskovalce potekal tudi dan odprtih vrat. Več v prispevku.
Preberi več

ENERGETSKA SVETOVALNA PISARNA TUDI V LOGATCU

2015-02-23
V Logatcu so pretekli konec tedna v sodelovanju z Eko skladom, Slovenskim javnim skladom, odprli svetovalno energetsko pisarno, že 53. te vrste v Sloveniji. Občani bodo v njej dobili brezplačne nasvete, ki so ob vse višjih stroških za energijo in vse starejših hišah ter stanovanjih še kako dobrodošli. Pisarno na Notranjski cesti 4 bosta enkrat tedensko, ob torkih popoldne, vodila Samo Hrvatin in Lucjan Batista. Poslušaj.
Preberi več

AKTIVEN TEDEN ZA SMUČARSKE NAVDUŠENCE

2015-02-23
Smučarski klub Snežnik skupaj z Občino Ilirska Bistrica vsako leto med zimskimi počitnicami organizira smučarski avtobus. Lokacija je vsako leto odvisna od vremenskih razmer in količine snega. Kam se bodo odpravili v tem tednu, pa je Evi Logar zaupala članica SK Snežnik, Maja Uljan. Sicer pa je avtobus poln, zato prijav ne sprejemajo več. Prisluhni.
Preberi več

POSTOJNSKI SVETNIKI ZA PRAVIČNE OKOLJSKE DAJATVE

2015-02-20
Postojnski svetniki na sinočnji seji niso soglašali z odpravo sklepa o oprostitvi plačila okojske dajatve za odvajanje odpadnih vod na območju lastne oskrbe s pitno vodo. Po prepričanju večine razpravljavcev namreč ni pošteno, da bi ljudje plačevali za tisto, kar so sami naredili. Okoljske dajatve naj bi bile, kot je ugotavljala finančna uprava,  nepravilno obračunavane v naseljih Razdrto, Ubeljsko in Šmihel, vendar pa predlog prej omenjenega sklepa s krajani teh območij ni bil usklajen, so na seji opozorili svetniki. Poudarili so še, da okoljska dajatev ni subvencionirana, zato jo je treba vsem zaračunavati na enaki osnov. Postojnski svetniki bodo zato predlagali vladi, naj spremeni posamezne dele Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda, ker so ti neustrezni, neprimerni in tudi nepravični, izvajanje te uredbe pa naj se začasno zamrzne. Več v prispevku.
Preberi več

NAVELIČANI ČAKANJA BODO V LOŠKI DOLINI ZA OBVOZNICO POSKRBELI SAMI

2015-02-20
Med večjimi investicijami se bodo v Loški dolini letos na lastno pest lotili urejanja obvozne ceste okoli Starega trga, za kar so namenili milijon evrov. Za to so se odločili, ker skozi Stari trg vozijo težki tovornjaki, ki uničujejo cesto in motijo prebivalce. Med izstopajočimi investicijami so še:  kanalizacijski sistem v Pudobu, Iga vasi, Viševku, Šmarati in Kozariščah, ki ga bodo speljali do čistilne naprave v Starem trgu. Na dnevnem redu seje občinskega sveta pa ni bil samo proračun. Med drugim so svetniki  domačijo z mlinom in žago Bajer razglasili za kulturni spomenik lokalnega pomena. Poslušaj prispevek. 
Preberi več

CERKNICA BREZ VEČJIH INVESTICIJ

2015-02-20
Letošnji proračun so v Cerknici zastavili precej manj ambiciozno kot prejšnja leta, predvsem na računa evropskih sredstev. V zadnjih letih so namreč prav s pomočjo denarja iz Evropske unije zaključili nekaj velikih investicij. Večina denarja za investicije, dober milijon in pol bo šel za poplačilo del pri gradnji kanalizacije in čistilne naprave na Rakeku in čistilne naprave v Dolenji vasi. Obe investiciji so sicer zaključili že lani, letos pa morajo izvesti še zadnji del plačila. Večino tega denarja prihaja iz Evrope in od države. Poslušaj.
Preberi več
 
 
 
 
 

Ne preslišite

20:05 - Ta večer vrtimo

 
 
 
 
 
 

Foto utrinek

uploads/photo/Muzej_krasa_otvoritev_-2-.jpg
 
 
 
 
 
 

Anketa

Ali praznujete 8. marec, dan žena?